Home België Nieuw Vervoersplan Van NMBS Is Er! Wat Verandert Er Allemaal?

Nieuw Vervoersplan Van NMBS Is Er! Wat Verandert Er Allemaal?

0
Brussel

Goed nieuws! Vanaf vandaag gaat het nieuwe vervoersplan van de NMBS van start. 

Een 5% uitbreiding op het treinaanbod is het opvallende nieuws van de dag. Meer treinen naar grotere steden, extra treinen in het weekend en een nieuwe dienstregeling.

De focus van het nieuwe vervoersplan ligt bij de verbindingen tussen de grote steden. 70% van het bijkomende aanbod draait rond Brussel, Antwerpen, Gent, Luik en Charleroi. Je zou dus later kunnen vertrekken naar je werk, of later naar huis gaan.

Buiten meer treinen in en rond grote steden zijn de andere aanpassingen: Vlottere verbindingen en vooral betere overstapmogelijkheden, alsook betere aansluitingen met de bus, tram en metro. De NMBS werkte samen met de MIVB, De Lijn en TEC, om de verbindingen en aansluitingen te verbeteren.

Bart Crols van de NMBS waarschuwt dat je dus best eens je route herbekijkt:

Wie dus maandagochtend de trein moet nemen, doet er best aan om eens naar de routeplanner te kijken op de website van de NMBS. Het kan namelijk ook zijn dat je trein met een paar minuten vroege of later verschilt. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Ook het treinaanbod van het weekend zal veranderen. Op zaterdag zullen er meer treinen zijn van en naar winkelsteden en grotere steden. Op zondagavond zullen er zes extra treinen rijden om studenten beter te vervoeren.

Een extra aanpassing zal ook gebeuren voor de gekende gele affiches. Deze zullen een betere leesbaarheid hebben en zullen op betere locaties geplaatst worden in de stations.

Meer info kan je vinden op vananaarbeter.be.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Goed Nieuws Voor Pendelaars: Vanaf Zondag Meer Treinen!

NMBS geeft ons nu al een top-Kerstcadeau en breidt zijn aanbod uit. …