Home Review Huawei Mate 10 Pro – Beste smartphone van 2017 (Review)

Huawei Mate 10 Pro – Beste smartphone van 2017 (Review)

0
Huawei Mate 10 Pro

De Huawei Mate 10 Pro is sinds eind november beschikbaar in de winkel (799€) en na een testperiode van een maand, is dit volgens mij de beste smartphone van 2017! 

Hier volgen 10 dingen die jij zeker moet weten:

1) Minimale schermranden!

Huawei volgt ook de trend van minimale schermranden met de Huawei Mate 10 Pro. Zo zijn ze erin geslaagd om een 6 inch scherm in een body van een 5,5 inch smartphone te krijgen. De Mate 10 Pro is daarmee smaller en korter dan bijvoorbeeld de Huawei Mate 9 die een 5,9 inch scherm heeft.

Op papier lijkt de Mate 10 Pro dus groot, omdat het een 6 inch scherm heeft, maar in de praktijk is hij dus ‘kleiner’ dan je zou verwachten. Vergis je niet, het blijft een grote smartphone, maar ik heb zelfs met een hoesje er rond nooit problemen gehad om hem bijvoorbeeld in mijn broekzak te steken.

Leuk weetje: je krijgt qua scherm-body verhouding meer scherm dan de iPhone X 😉

Huawei Mate 10 Pro - achterkant

2) Achterkant is nu ook van glas + gratis hoesje

Huawei stapte af van hun aluminium achterkanten en zorgde voor een glazen achterkant op de Mate 10 Pro. Dat ziet er heel sexy uit (hoewel smaken kunnen verschillen), maar dat maakt ook dat de smartphone erg glad is.

Huawei heeft in de doos een plastic/rubber-achtig transparant hoesje gestoken. Als de smartphone te glad is naar jouw gevoel, of je weet dat je je smartphone al eens durft te laten vallen, dan moet je geen extra geld uitgeven voor een hoesje!

3) Geen 3,5mm headphone jack, maar wel water- en stofbestendig

Zoals vele andere smartphones laat ook Huawei de 3,5mm headphone jack achterwege. Zo kun je dus niet meer je geliefkoosde bedrade headphones gebruiken. Huawei heeft wel USB-C oortjes in de doos meegeleverd en die zijn qua kwaliteit best behoorlijk! Uiteraard kan je net zoals bij elke andere smartphone ook je bluetooth headphones gebruiken.

Aan de andere kant heeft de Mate 10 Pro wel een IP67-certificering. Dat wil zeggen dat hij water- en stofbestendig is. Je kan dus zonder problemen in de regen je smartphone gebruiken, of hem per ongeluk in het toilet laten vallen, zonder je zorgen te moeten maken 😉

Huawei Mate 10 Pro - Kitty

4) De beste vingerafdruk scanner

Sinds dat er vingerafdruk scanners op smartphones zitten, is Huawei al de beste geweest. Ze leveren steeds de snelste en accuraatste vingerafdrukscanners en ook nu is dat weer het geval. Nooit moet ik mijn vinger er 2 keer op leggen, omdat het de eerste keer mislukte en nog voor ik het goed besef staat het scherm aan. Huawei maakt de beste vingerafdruk scanners en bij de Mate 10 Pro is dat niet anders!

5) AMOLED scherm

Eindelijk is het zo ver! Huawei heeft hun nieuwste toptoestel voorzien van een AMOLED scherm. Dit type scherm heeft een boel voordelen tegenover de traditionele LCD schermen. Zo is zwart echt zwart tegenover gefabriceerd zwart. Het scherm schakelt de pixels gewoon uit waar het zwart moet zien, waardoor je erg diep zwart krijgt. Dit zorgt er ook voor dat het scherm een pak zuiniger is, omdat het voor zwart geen pixels moet laten werken.

Ook de kleuren zijn veel feller dan een LCD scherm en de kleurweergave van het scherm van de Mate 10 Pro is erg nauwkeurig! Ook de kijkhoeken zijn uiterst goed en de helderheid gaat hoog genoeg zodat het scherm nog goed leesbaar is in direct zonlicht.

De resolutie is ‘maar’ Full HD+ wat neer komt op 2160 bij 1080 pixels. Dat is niet zo hoog als sommige andere toptoestellen, maar dat is ruim voldoende en zeker scherp genoeg voor alledaags gebruik. Enkel als je hem zou gebruiken voor VR zou de resolutie wat hoger mogen, maar wees eerlijk: hoe vaak gebruik jij dat? Hogere resolutie betekend ook meer batterijverbruik en dat is nog steeds de voornaamste reden voor Huawei om te blijven bij Full HD+ resolutie

Huawei Mate 10 Pro - Licht

6) Top prestaties met mindere software

Huawei gebruikt bovenop de standaard Android een eigen skin en daar ben ik geen fan van. Veel bloatware (dubbele apps en apps die je nooit gebruikt), lelijk uiterlijk van de software moeilijke instellingen zorgen er voor dat ik de software keer op keer moet afbreken. Het is al veel beter dan vorige versies, maar er is nog veel werk.

Positieve aan deze software: er is een nightmode/blackmode. Dat zorgt er voor dat de instellingen en de stock apps (zoals berichten, telefoon, agenda, …) een zwarte achtergrond krijgen. Dit is niet alleen prettig om ‘s nachts in bed te gebruiken, maar zorgt ook voor veel minder verbruik zoals ik hierboven al zei.

Verder presteert de Huawei Mate 10 Pro als een echt top toestel! De nieuwste processor en de 6GB RAM zorgen ervoor dat de smartphone vliegensvlug werkt en je vlot kan multitasken.

7) Artificiële Intelligentie

De Huawei Mate 10 Pro is de eerste smartphone met A.I aan boord. Dat merk je op het eerste zicht niet echt. Het is vooral toekomst gericht: normaal gezien wordt je smartphone na een tijdje (maanden) gebruikt te hebben wat trager, dit zal bij de Huawei Mate 10 niet het geval zijn. Dat testen op 1 maand kun je niet doen, maar we zullen er maar gewoon vanuit gaan dat het waar is.

Waar je het nu wel al aan kan merken is de camera, die herkent wat je wil fotograferen en stemt de instellingen daarop af. Zo weet de camera het verschil tussen eten, dieren, tekst, … enzovoort. Bij eten zorgt het voor extra felle kleuren, waardoor je eten er net iets beter uitziet. Bij dieren zorgt het ervoor dat onder andere de haren er vel scherper uitzien dan gewoonlijk. Dit zorgt voor extra mooie foto’s!

Het is vooral wachten op app developers die gebruik gaan maken van deze A.I. in hun apps, om er echt van te kunnen profiteren.

Artificiële Intelligentie gaat trouwens het buzzword van 2018 worden, mark my words 😉

Huawei Mate 10 Pro - Donker

8) Dubbele Leica Camera

Huawei werkt al een tijdje samen met Leica om hun smartphonecamera’s te ontwikkelen en te verbeteren. Huawei heeft de afgelopen jaren steeds een dubbele camera in hun smartphones gestoken, 1 monochroom lens (zwart/wit) en 1 RGB lens (kleuren). Deze 2 foto’s worden dan samen geplakt tot 1 foto waarbij de monochroom zorgt voor scherpte en detail en de RGB kleurt het plaatje mooi in.

Beide camera’s hebben nu een F/1.6 waarde gekregen. Hoe lager dit getal hoe meer licht de camera’s kunnen opvangen, waardoor foto’s onder slechte lichtomstandigheden beter worden. Ter vergelijking: de Galaxy Note 8 heeft een f/1.7 en f/2.4, de iPhone X heeft een f/1.8 en f/2.4.

Ik heb al ontzettend veel foto’s genomen en ik moet zeggen dat het echt een top camera is! Op dit moment naar mijn mening de beste camera van het moment. DxOMark heeft deze camera ook onderworpen aan een aantal professionele tests en hieruit kwam hij als tweede beste smartphonecamera ooit! De Huawei Mate 10 Pro moet enkel de iPhone X voor zich dulden met maar 1 puntje meer.

9) 2 dagen batterij

Wil je een smartphone met een uitstekende batterij? Dan moet je een smartphone van Huawei kopen. Keer op keer bewijst Huawei dat ze weten dat de consument zich niet wil zorgen maken over of zijn/haar smartphone het einde van de dag wel zal halen. Ook nu is het weer prijs! De Huawei Mate 10 Pro gaat gemakkelijk een volledige dag mee op 1 laadbeurt en als je je smartphone niet intensief gebruikt, zou je er zelfs 2 dagen mee kunnen doen.

Hoe meer je scherm aan staat, hoe sneller je batterij leeg is, want het scherm is altijd (in elke smartphone) de grootste batterijvreter. De meeste dagen haalde ik gemiddeld 6uur scherm aan tijd met nog 30% over als ik ging slapen. Er waren ook dagen dat ik 8 a 9 uur scherm aan tijd had.

Ik heb ook dagen dat ik veel minder mijn smartphone gebruik en dan ga ik slapen met nog 50% over.

Het is me ook 1x gelukt om hem 2 dagen na elkaar te gebruiken, maar ik gebruik meestal mijn smartphone TE intensief om hem 2 volledige dagen te gebruiken op 1 laadbeurt.

Er zijn tegenwoordig maar twee dingen waar je echt mee kan uitpakken als fabrikant van een smartphone en dat is: de camera en de batterij. Op beide vlakken scoort de Mate 10 Pro uitstekend!

Huawei Mate 10 Pro - Bloemen

10) Huawei Mate 10 Pro: Goedkoper dan de concurrentie

Met een prijskaartje van 799€ is de Huawei Mate 10 Pro geen goedkope smartphone, maar voor een toptoestel betaal je natuurlijk ook wat meer… Tegenover de belachelijk hoge prijzen (1000€) van de rechtstreekse concurrenten (iPhone X en Galaxy Note8), is de Mate 10 Pro trouwens de enige met een juiste prijs/kwaliteit verhouding.

Naar mijn mening is de beste smartphone van het moment de Huawei Mate 10 Pro en als het binnen je budget valt is het dus ook mijn sterkste aanrader!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Nieuwste Patent Van Apple Hint Naar Een iPhone Dat Je Kan Plooien

Zullen we de volgende iPhone dubbel kunnen plooien? Apple’s nieuwste patent geeft de…