Home België Honderdtal Jongeren Brengen Een Trein Tot Stilstand. Waar Gaat Dit Naartoe?

Honderdtal Jongeren Brengen Een Trein Tot Stilstand. Waar Gaat Dit Naartoe?

0

Dinsdagavond brachten zo’n honderd jongeren een trein, na veel onrust, uiteindelijk tot stilstand.

Op een trein tussen Ottignies en Brussel werd er door een hondertal jongeren voor veel onrust gezorgd. Conducteurs tegenhouden en op de grond duwen, aan de noodrem trekken en meer amok zorgde er uiteindelijkv oro dat de trein werd geëvacueerd in Bosvoorde.

Eerste berichten kwam rond 21:30 al binnen bij de politie. Een hondertal jongeren vielen anderen lastig op het perron en in de trein. De situatie liep snel volledig uit de hand en er werd door een van de jongeren aan de noodrem getrokken, rond 22:00. Iets voor het station van Bosvoorde viel de trein stil.

Zes jongeren werden geïdentificeerd, maar er werd niemand aangehouden. Kevin, de treinbestuurder, besloot dan maar om op Facebook zijn verhaal te doen:

Wat ik en mijn treinbegeleider gisteren hebben moeten meemaken is gewoonweg schandalig, ziekelijk en onbeschrijfelijk. Zoiets heb ik op meer dan 10 jaar nog nooit meegemaakt.

De treinbestuurder vult aan: “We moesten honderden reizigers evacueren in een tunnel met een 30-tal agenten. Daarbij is een dame gevallen en werd een andere vrouw met drie kindjes ernstig bedreigd omdat ze haar plaats niet wou afstaan. Reizigers waren in paniek, twee mensen werden onwel en in de trein stonk het naar cannabis, lagen brandblussers op de grond en waren binnendeuren kapot.”

“Leve het uitschot der maatschappij” ?

Woordvoerder van de federale politie, Peter De Waele: “De trein is met veel moeite nog tot in het station van Bosvoorde geraakt, waar dan een evacuatie heeft plaatsgevonden. De mensen zijn op bussen van de MIVB gezet. Na de evacuatie werden zes personen geïdentificeerd, waarvan men vermoedt dat een van hen de dader is die aan de noodrem trok.”

De verdachten mochten gewoon terug vrij rondlopen. Ze werden niet aangehouden en ook niet ter beschikking gesteld van de procureur. Of de jongeren onder invloed waren is ook ongekend. De treinbestuurder is, begrijpelijk, geschokkeerd:

Waar gaat dit naartoe? In wat voor samenleving zijn we terecht gekomen.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Nieuw Vervoersplan Van NMBS Is Er! Wat Verandert Er Allemaal?

Goed nieuws! Vanaf vandaag gaat het nieuwe vervoersplan van de NMBS van start.  …