Home Europa Harry Verloofd: The Prince Got His Showgirl

Harry Verloofd: The Prince Got His Showgirl

0

Binnenkort is het weer tijd voor Wedding Fever in Engeland. De jongste zoon van prins Charles en wijlen Lady Diana zal in het huwelijk treden met de Amerikaanse actrice Meghan Markle. Dit werd aangekondigd door Buckingham Palace. Het huwelijk zal in mei 2018 plaatsvinden.

Eind 2016 raakte bekend dat prins Harry en Meghan Markle een item zijn. De geruchten over een nakende verloving lieten dan ook niet op zich wachten.  Harry en Meghan kwamen deze zomer voor het eerst officieel als koppel naar buiten tijdens de Invictus Games en de actrice werd ook voorgesteld aan de Queen, die haar goedkeuring moest geven voor de verloving.

(lees verder onder de Instagram-post)

De prins en de actrice

Prins Harry werd op 15 september 1984 geboren als jongste zoon van prins Charles en Prinses Diana en kreeg de namen Henry Charles Albert David. Diana besloot Harry als roepnaam te gebruiken. Zijn jeugd werd getekend door het turbulente huwelijk van zijn ouders, dat op 28 augustus 1996 eindigde in een scheiding. Amper een jaar later kwam de immens populaire Diana om het leven bij een tragisch auto-ongeluk in Parijs.

Hij liep school op Eton en de militaire academie van Sandhurst. Harry is lang een van de meest spraakmakende leden van het Britse vorstenhuis geweest. Die wilde haren leek hij de laatste jaren kwijt te zijn, hij liet vooral van zich horen voor zijn liefdadigheidswerk.

©Wikimedia Commons

Meghan Markle werd geboren op 4 augustus 1981 – amper een week na het huwelijk van prins Charles met Lady Diana Spencer – en heet officieel Rachel Meghan Markle. Ze groeide op in Los Angeles en studeerde af in 2003 af als actrice. Zij kreeg in 2011 de rol van Rachel Zane in Suits, die ze tot in 2017 vertolkte. Markle trouwde in 2011 met Trevor Engelson, van wie ze in 2013 scheidde. Zij hadden sinds 2004 een relatie.

©Wikimedia Commons

Scheidingen

Lange tijd was het ondenkbaar dat leden van het koningshuis zouden trouwen met een gescheiden iemand. In 1937 trouwde de pas afgetreden Edward VIII met de Amerikaanse divorcee Wallis Simpson. Hun relatie deed het Britse vorstenhuis op zijn grondvesten daveren en leidde tot zijn aftreden. Edward En Wallis gingen in ballingschap en sleten hun dagen in Parijs. Diana bezocht hun villa op de dag van haar dood.

©Joe Haupt, Flickr

Jaren later volgden de huwelijksperikelen van prinses Margaret, de jongere zus van Elizabeth II. Ook drie van haar kinderen werden niet van een scheiding gespaard: prinses Anne trad tweemaal in het huwelijk – met Mark Phillips én Timothy Laurence, Andrew trouwde met Sarah ‘Fegie’ Ferguson en dan is er nog het huwelijk van Charles en Diana. In 2005 hertrouwde Charles met Camilla Parker-Bowles, de vrouw die Diana de derde persoon in haar huwelijk noemde.

American Princess

Meghan Markle is niet de eerste actrice die een prins huwt. Rainier III van Monaco trouwde in 1956 met oscarwinnares Grace Kelly. Die oscar won ze in 1954 voor haar rol in The Country Girl. In 1955 leerde ze haar toekomstige man kennen en na hun huwelijk kregen ze samen drie kinderen. Prinses Grace kwam op  14 september 1982 om het leven. De hoogzwangere prinses Diana vertegenwoordigde het Britse vorstenhuis op haar begrafenis. Amper een jaar eerder was Grace aanwezig toen Lady Di haar eerste Royal engagement uitvoerde. Met Meghan krijgen de Windsors hun eigen American Princess.

©Wikimedia Commons

Naar aanleiding van de verloving verscheen het paar in de Sunken Garden, die werd heraangelegd ter nagedachtenis van Harry’s moeder als de White Garden. De verlovingsring van Meghan bevat overigens twee diamanten die uit de collectie van Diana komen.  Het huwelijk zal plaatsvinden in Windsor Castle, waar ook Charles en Camilla in 2005 in het huwelijk traden. Meghan zal zich voor haar huwelijk bekeren tot de Anglicaanse kerk en de Britse nationaliteit aannemen. Welke titel het prinselijke paar zal voeren is nog niet geweten.

En jij?

Ga jij kijken naar de Royal Wedding?

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Uber CEO Excuseert Zich Voor Londen

De ceo van Uber, Dara Khosrowshahi, excuseert zich voor de Londernaars. …