Home Muziek Vijf Albums Om Naar Uit Te Kijken In Oktober

Vijf Albums Om Naar Uit Te Kijken In Oktober

0

Meest geanticipeerde plaat van de maand

Weezer – Pacific Daydream

Vrolijke, luchtige rock. Al van in de jaren negentig is het handelsmerk van Weezer onaangetast gebleven, en dat bracht vooralsnog wisselvallige resultaten met zich mee. De opgang in de jaren negentig was ijzersterk, om uiteindelijk in de nillies opvallend veel steken te laten vallen. Gelukkig lijkt de opmars eindelijk ingezet, met ‘The White Album’ als recentste topper van hun repertoire. Of ze met dit nieuwe album de lijn kunnen doortrekken, wordt bang afwachten (de singles klinken voorlopig niet bijster sterk) al weet je nooit wat Rivers Cuomo en de zijnen verder nog uit hun hoed kunnen toveren. Laat ons hopen op een schoonheid van een plaat met hetzelfde niveau als dat van de coverart.

Release: 27 oktober

Minder bekend, maar minstens even belangrijk luistervoer

Courtney Barnett & Kurt Vile – Lotta Sea Lice

Een muzikaal huwelijk dat haast niet kan mislopen. Allebei brachten ze in 2015 een soloplaat uit, allebei rijfden ze er mooie successen mee binnen (al vind ik die van Courtney toch wel een stuk beter). Dat ze daarnaast ook nog eens dezelfde vibe en stemgeluid met zich meedragen, doet vermoeden dat we hier weleens met dé herfstplaat mogen kennismaken. Singles ‘Over Everything’ en ‘Continental Breakfast’ zijn in afwachting van het album al perfect geschikt op een onbekommerde zondagochtend met een heerlijke kop koffie.

Release: 13 oktober

Muziek van eigen bodem

Absynthe Minded – Jungle Eyes

Eerlijk gezegd had hier evengoed een andere naam kunnen staan (zie het onderste luik van dit artikel). Maar dat wil allerminst zeggen dat ik niet benieuwd ben naar de nieuwste van Bert Ostyn en zijn groepsleden. De poprockband heeft sinds de vorige plaat – inmiddels daterend van vijf jaar geleden – een facelift gekregen in de vorm van nieuwe bandleden, en hetzelfde kan min of meer gezegd worden van hun nieuwe geluid. Vooral het ontbreken van de viool is hier voorlopig de spelbreker, maar dat kan de prestatie van Absynthe Minded des te grootser maken indien ze dat gemis op perfecte wijze kunnen opvullen. Een nieuwe supersingle à la ‘Space’ verwacht ik niet onmiddellijk. Een degelijke plaat met verfrissende ideeën zeker wel.

Release: 6 oktober

Debuutplaat van de maand

Liam Gallagher – As You Were

Als er één iets is waarmee Liam Gallagher succes kan vergaren, is het wel zijn stem. Met Oasis lukte dat zonder enig probleem, terwijl hij met zijn ‘vervolg’ onder de naam Beady Eye veel zwakker voor de dag kwam. Nu probeert Liam Gallagher alsnog in de voetsporen te treden van zijn oudere broer Noel door een eerste soloplaat uit te brengen. Afgaande op eerste singles geen slechte zet, maar kan hij zonder zijn broer ook een volledige plaat boeien? De hoop op goede kritieken is alvast aanwezig.

Release: 6 oktober

Persoonlijke aanrader

Warhaus – Warhaus

Een verrassing van formaat was het op 6 september. Amper vier dagen na de eerste verjaardag van zijn schitterende debuutplaat ‘We Fucked A Flame Into Being’ kondigde frontman Maarten Devoldere plotseling een vervolg aan. Afgaande op singles ‘Love’s A Stranger’ en ‘Mad World’ mogen we meer van hetzelfde verwachten, maar dat is verre van een straf. Zeker nu de nachten weer langer duren, kunnen we gerust een flinke lading duistere muziek gebruiken die neigt naar het materiaal van Serge Gainsbourg en Leonard Cohen. Gooi daar het charisma van Devoldere bij, en je hebt een heerlijke cocktail die haast met zekerheid opnieuw kan meedingen naar de titel van beste Belgische plaat van het jaar (en misschien zelfs meer dan dat)!

Release: 13 oktober

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Foo Fighters Komen Naar Het Sportpaleis

De Foo Fighters komen in 2018 naar het Sportpaleis! …