Home Tech Sleepwet: Niets Te Verbergen? Dat Dacht Je Maar!

Sleepwet: Niets Te Verbergen? Dat Dacht Je Maar!

0
sleepwet

In Nederland willen ze de zogenaamde sleepwet van kracht laten gaan in 2018. Dit wil zeggen dat de geheime diensten alles van je te weten kunnen komen. Niets te verbergen? Tot ze je persoonlijke WhatsApp berichten lezen op TV 😉

Niets te verbergen? Dat dacht je maar!

De meeste mensen denken dat ze niets te verbergen hebben. Dat klopt grotendeels, want we zijn niet allemaal criminelen. Maar sommige dingen die we naar elkaar sturen of doen op het internet, willen we niet delen met anderen.

Dat wordt voor sommige mensen pijnlijk duidelijk in onderstaand filmpje

Sleepwet

Het bovenstaande filmpje gaat over de sleepwet die ze in Nederland op 1 januari 2018 van kracht willen laten gaan. Deze wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten geeft een uitbreiding van middelen die de diensten (AIVD en MIVD) mogen inzetten.

Zo mogen ze een “sleepnet” inzetten online communicatie af te luisteren, ook van niet verdachte burgers. Stel dat er een verdachte persoon in je wijk woont, dan mogen ze ook jou afluisteren.

Ze krijgen dan toestemming om bijvoorbeeld je telefoon/smartphone, tablet, computer, en/of smart-tv te hacken.

De wet voorziet ook dat er een geheime DNA-databank aangelegd mag worden. Hierin kan iedereen terecht komen, of je nu verdacht bent of niet. Dat is vergelijkbaar met de vingerafdruk databank van de Verenigde Staten van Amerika.

Ook zorgt die nieuwe wet ervoor dat alle verzamelde data met buitenlandse inlichtingendiensten gedeeld mag worden.

Privacy

Privacy is belangrijk en ik zou het zelf niet leuk vinden als andere sommige berichten zouden lezen. Niet dat ik denk dat inlichtingendiensten daar misbruik van zouden maken, maar het idee dat iemand ze leest die er geen affaire mee hebben, is niet zo leuk.

Moest deze wet hier in België komen, zou ik de petitie tekenen om het tegen te houden. Wat zou jij doen?

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Huawei Mate 10 Pro – Beste smartphone van 2017 (Review)

De Huawei Mate 10 Pro is sinds eind november beschikbaar in de winkel (799€) en na een tes…