Home Tech Saoedi-Arabië Wordt Eerste Land Om Burgerschap Aan Een Robot Te Geven

Saoedi-Arabië Wordt Eerste Land Om Burgerschap Aan Een Robot Te Geven

0
Sophia

Tijdens de meeste bizare conferentie krijgen we een blik naar de toekomst: In Saoedi-Arabië is er vanaf heden een robot, genaamd Sophia, met een officiële burgerschap.

Burgerschap voor een robot is uiteraard nog ongekend terrein. Niemand weet echt wat dit allemaal zal inhouden en hoe dit zal uitdraaien, maar in Saoedi-Arabië is de eerste stap alvast gezet. De AI-robot Sophia is een officiële burger.

De robot werd ontwikkeld door Hanson Robotics, een bedrijf uit Hong Kong. Sophia liet alvast weten dat ze trots is om de eerste robot te zijn die het burgerschap krijgt.

I am very honoured and proud for this unique distinction.

This is historical to be the first robot in the world to be recognized with a citizenship.

Is dit de eerste stap naar de ondergang van de mensheid? Misschien. Sophia heeft alvast hints gegeven dat niet bepaald geruststellend zijn. Toen ze op ‘The Tonight Show‘ met Jimmy Fallon kwam, maakte ze de grap dat “this is a good beginning of my plan to dominate the human race”. Ze voegde er snel een “just kidding” aan toe, samen met een koude robot lach.

Later heeft Sophia ook mopjes gemaakt dat we niet naar Elon Musk zouden moeten luisteren. Zeker niet naar zijn waarschuwingen over de AI apocalypse. Ze vulde dat aan met een bizarre: “don’t worry, if you’re nice to me, I’ll be nice to you.”

Wat denk jij?

Eerst een burgerschap in Saoedi-Arabië en dan de mensheid naar as reduceren? Of eindigt dit wel positief? Laat je horen in de reacties!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Huawei Mate 10 Pro – Beste smartphone van 2017 (Review)

De Huawei Mate 10 Pro is sinds eind november beschikbaar in de winkel (799€) en na een tes…