Home België Premie Voor Elektrische Wagens In Twijfel

Premie Voor Elektrische Wagens In Twijfel

0

Jaarlijks voorziet de Vlaamse regering vijf miljoen euro om mensen te verleiden tot de aankoop van een elektrische wagen. Dat wordt nu in twijfel getrokken door de N-VA.

“Het systeem werkt niet”, zegt Matthias Diependaele (N-VA) tegen Het Laatste Nieuws en De Morgen. Hij trekt de premie voor een elektrische wagen in twijfel. Die premie is dit jaar tussen de 2000 en 4000 euro, afhankelijk van de prijs van de wagen.

Vorig jaar werd er zo’n 2.165.000 euro aan premies toegekend, goed voor 471 nieuwe wagens. In de eerste helft van 2017 ligt het aantal aanvragen opvallend lager, met amper 119 Vlamingen. Dat is nog geen 500.000 euro.

De premie bewijst zeker haar nut!

Dat is wat Vlaams minister van Energie, Bart Tommelein, liet weten. Hij erkent dat er dit jaar minder aanvragen zijn maar liet weten dat dit deels te wijten is aan nieuwe procedures. Ook denkt hij dat velen dit jaar hun aankoop uitstellen en daarom dus momenteel nog geen premie nodig hebben, aangezien er in 2018 veel nieuwe modellen aankomen voor elektrische wagens.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Nieuw Vervoersplan Van NMBS Is Er! Wat Verandert Er Allemaal?

Goed nieuws! Vanaf vandaag gaat het nieuwe vervoersplan van de NMBS van start.  …