Home België NMBS Zet Ontwikkeling Ticketsysteem Stop

NMBS Zet Ontwikkeling Ticketsysteem Stop

0

Sinds 2012 werd er al 30 miljoen euro in een ticketsysteem gestoken. Maar dat stopt nu.

De ontwikkeling van een ticketsysteem wordt door de NMBS stopgezet. Sinds 2012 werd hier al 30 miljoen euro in gestoken, maar nu valt de beslissing om de ontwikkeling van het informaticasysteem NDS voor ticketverkoop stop te zetten: “We hebben voor een ander systeem gekozen.”

Na er al 30 miljoen euro in te hebben gestoken werkt het systeem nog steeds niet, bevestigt NMBS-CEO Sophie Dutordoir. Ze legt uit:

We hebben nu drie kanalen voor de ticketverkoop: online, via de automaten en aan de loketten. Die drie kanalen draaien op drie verschillende informaticaplatformen. We hadden beslist daar een eengemaakt informaticasysteem van te maken, om het gebruik te vergemakkelijken. Maar na een studie hebben we nu gekozen voor een ander systeem dan datgene waaraan we werkten.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Nieuw Vervoersplan Van NMBS Is Er! Wat Verandert Er Allemaal?

Goed nieuws! Vanaf vandaag gaat het nieuwe vervoersplan van de NMBS van start.  …