Home België Wat Je Moet Weten Over Vlaamse ‘Mozart! – De Musical’

Wat Je Moet Weten Over Vlaamse ‘Mozart! – De Musical’

0
Mozart

Mozart, iedereen kent hem. Soms zelfs zonder het te weten. Binnenkort kom je meer over hem te weten in de eerste Nederlandstalige productie van Mozart! De Musical. 

©Music Hall

Op 10 december gaat Mozart! in première in de Antwerpse Stadsschouwburg. Het is de eerste Nederlandstalige productie van de rockmusical Mozart! van Kunze & Levay, die sinds de eerste voorstelling in 1999 al 22 miljoen bezoekers lokte in 8 landen en 6 talen.

Internationale Cast

  • Ruben van Keer

Hij neemt de rol van Wolgang Amadeus op zich. Deze rol is zijn eerste grote hoofdrol in eigen land, na een succesvolle periode op West End, de Londense musicalscene. Daar speelde hij mee in Bat Out of Hell! The Musical!, gebaseerd op het gelijknamige album van Meat Loaf. Zijn laatste vlaamse rol had hij in Marie Antoinette van Historalia. Onlangs bracht hij een nummer uit de musical Mozart! in Van Gils en Gasten.

  • Dries Van Cauwenbergh, Linde Degeest, Anneleen Lambrecht

De negenjarige Dries staat alvast zijn mannetje naast de negenjarige Linde en tienjarige Anneleen. Zij zullen de stille rol van Amade vertolken, de kleine Mozart die zijn volwassen ik volgt en op het rechte pad probeert te houden

  • Tim Saey

Tim Saey speelt Colloredo, aartsbisschop van Salzburg. Hij speelde mee in 14-18 van studio 100 en in de meest recente productie van Historialia, Albert I.

  • Piek van der Kaaden 

Constanze Weber, de echtgenote van Mozart, zal worden vertolkt door de Nederlandse Piek van der Kaaden. Zij speelde bij onze noorderburen mee in De Jantjes en Soldaat van Oranje.

© VBM – Deen van Meer
  • Anna Milva Gomes

Anna Milva Gomes is afkomstig van Nederland. Zij herneemt de rol van barones Von Wältstatten. Deze speelde zij al in de Weense  productie uit 2015. Zij is vooral bekend in de Duitstalige musicalwereld. Daar speelde zij mee in de Disneymusicals The Lion King en Tarzan. Ook speelde zij rollen in Jesus Christ Superstar, Mamma Mia! en Sister Act.

  • Sander Van Voorst tot Voorst

Ook uit Nederland komt Sander,  hij zal de rol van graaf Arco vertolken. Van Voorst tot Voorst heeft net als Piek een rol vertolkt in Soldaat van Oranje. Hij speelde mee in Kiss of The Spiderwoman, dat bij ons door dezelfde producent zou worden gebracht met Ann van den Broeck als Spinnenvrouw. Helaas moest Judas Theaterproducties afzien van de samenwerking door een tekort aan subsidies.

  • Ilse La Monaca

La Monaca speelt Cecilia Weber, de moeder van Mozart’s echtgenote. Zij studeerde aan de Arts Educational Schools London en heeft musicalervaring opgedaan in zowel Engeland als Duitsland. In 2012 speelde ze nog mee in de Duitstalige versie van Hairspray. Bij het grote publiek is zij vooral bekend als Brigitte Broeckx uit De Buurtpolitie.

  • Wout Verstappen

Wout Verstappen vertolkt de rol van Antonio Salieri, componist en rivaal van Mozart. Bij de jeugd is hij vooral bekend als Alex uit Ghost Rockers. De rol van Salieri zit normaal niet in de show. In de film Amadeus is zijn rol dan weer van zeer groot belang. Leuk detail is dat Verstappen hier met zijn lerares Ilse op de planken zal staan.

In het ensemble vinden we ook Anouk van Laake, Hannes Vandersteen, Mike Levens, Anna van der Burgt, Tom Buelens, Charlotte Verduyn en Reuben De Boel. Wie de rollen van Leopold en Nannerl Mozart zullen vertolken is nog niet geweten.

Samenwerking

Mozart! vertelt het levensverhaal van Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) en ging op 2 oktober 1999 in première. Hij werd als opvolger gezien van Elisabeth. Deze musical werd in 2009 opgevoerd in de Antwerpse Stadsschouwburg en vertelt het verhaal van de legendarische keizerin Elisabeth ‘Sisi’ van Oostenrijk.  Met de opvoering van deze musical was de eerste samenwerking tussen Music Hall en de Vereinigten Bühnen Wien een feit. Dans der Vampieren werd de tweede samenwerking tussen beide huizen in 2010.

Wie benieuwd is naar Elisabeth kan deze musical in concertante vorm gaan bekijken met de originele Nederlandse bezetting. Pia Douwes (bij ons bekend als de stem van Pocahontas in de gelijknamige film) speelt keizerin Sisi, zij speelde deze rol ook in de originele Weense bezetting uit 1992. De locatie is op dit moment nog onbekend. Vorig jaar werd Elisabeth in Concert met succes opgevoerd bij Paleis Het Loo. Klik hier voor meer info.

Voor wie Ruben van Keer en de cast van Mozart! aan het werk wil zien, er zijn nog steeds tickets.
Die kan je hier vinden.

Wat denk je?

Wat vindt jij van de cast? Ga jij?

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Nieuw Vervoersplan Van NMBS Is Er! Wat Verandert Er Allemaal?

Goed nieuws! Vanaf vandaag gaat het nieuwe vervoersplan van de NMBS van start.  …