Home België Greenpeace Eist 100% Hernieuwbare Energie En Palmt Daarvoor Shumanplein In

Greenpeace Eist 100% Hernieuwbare Energie En Palmt Daarvoor Shumanplein In

0
Greenpeace

Greenpeace heeft vanochtend het Shumanplein ingepalmd met behulp van een groot spandoek en een duidelijke boodschap: ‘Go Solar’.

Greenpeace zet vaart achter hernieuwbare energie, dankzij hun actie van deze ochtend op het Shumanplein in Brussel. Het eerste idee was om het hele rondpunt geel te verven (met uiteraard biologisch afbreebare verf), om zo het hele plein om te toveren tot een zon. Dat werd tegengehouden door de politie en de brandweer, zij spoelden alle verf weg.

Maar daar stopte de actie niet. Om 8 uur verscheen er een groot geel spandoek over het rondpunt met het opschrift ‘Go Solar’. Zo wilt Greenpeace de Europese Unie aansporen om meer in te zetten op hernieuwbare energie. Een zet dat essentieel is in de strijd tegen klimaatsverandering. Joeri Thijs, woordvoerder van Greenpeace België, verklaart:

Europa heeft een groot potentieel aan hernieuwbare energie en burgers zijn klaar om die te helpen opwekken.

Gaan we het energiesysteem dus mee in handen geven van de burgers en coöperatieven om mee die hernieuwbare energie op te wekken, of gaan we het energiesysteem nog steviger in handen geven en laten van grote energiebedrijven die nog inzetten op steenkool- en gasontwikkeling?

De tijd van de actie is zorgvuldig gekozen. Op 28 november zal in het Europese Parlement gestemd worden over hernieuwbare energie. En op 11 december zal er gestemd worden rond de hervorming van de electriciteitsmarkt.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Nieuw Vervoersplan Van NMBS Is Er! Wat Verandert Er Allemaal?

Goed nieuws! Vanaf vandaag gaat het nieuwe vervoersplan van de NMBS van start.  …