Home België Beste Patissier Ter Wereld Werkt In Antwerpen

Beste Patissier Ter Wereld Werkt In Antwerpen

0

De Nederlandse kok Roger van Damme, bekend van tv-zender Njam en lunch-lounge Het Gebaar in Antwerpen is verkozen tot Best Pastry Chef ter wereld op de World Chef Awards. In 2010 ontving de tv-kok al een Michelinster.

Na 25 jaar in het vak is Roger Van Damme bekroond tot beste patissier ter wereld tijdens de World Chef Awards. Je zou het de kers op de taart van zijn carrière kunnen noemen, om in thema te blijven. Ook staat hij op de 68ste plaats in de ranglijst van beste chefs ter wereld. Van Damme is zeer tevreden.

Na 25 jaar een prijs krijgen van dit wereldniveau, vind ik zeer uniek. Dit is een ongelofelijk mooie bekroning van mijn carrière. De chefs waar ik tussen sta in de lijst zijn een voor een zeer grote namen. Gerenommeerde patissiers en chefs van over heel de wereld.

De World Chef Awards reikt verschillende prijzen uit in verschillende cathegorieën. Zo is er een ranglijst van de beste 300 koks in de wereld, maar ook een prijs voor de beste vrouwelijke chefkok, rijzende ster en uiteraard beste patissier. Je kan het vergelijken met de Oscars van de Gastronomische wereld.

Niet alleen

In die ranglijst van beste 300 koks ter wereld (plaats 68) staat van Damme niet alleen. Onder andere Lionel Rigolet van Comme Chez Soi, Peter Goossens van Hof van Cleve en Gert De Mangeleer van Hertog Jan stonden in de lijst. Nick Bril, chefkok van het Antwerpse The Jane, behaalde maar liefst de vijfde plaats in de ranglijst van beste chef.

Deze prijzen worden bepaald door journalisten, bloggers, Socialemediavolgers, critici en foodfotografen. 30% van de stemmen is zelfs afkomstig van volgers op de sociale media van The Best Chef.

Wat denk je?

Ben je ooit al in Het Gebaar gaan eten en loont het de moeite? Laat van je horen in de reacties!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Nieuw Vervoersplan Van NMBS Is Er! Wat Verandert Er Allemaal?

Goed nieuws! Vanaf vandaag gaat het nieuwe vervoersplan van de NMBS van start.  …