Home België Antwerpse Taxi’s Moeten Tegen 2025 Overschakelen Op Alternatieve Energie

Antwerpse Taxi’s Moeten Tegen 2025 Overschakelen Op Alternatieve Energie

0
Antwerpse Taxi

Schepen van Mobiliteit, Koen Kennis (N-VA), bevestigt: Tegen 2025 moeten alle taxi’s overschakelen op alternatieve energie. Dat heeft het stadsbestuur van Antwerpen beslist.

Op deze moment zouden er slechts twee van de 450+ taxi’s op electriciteit rijden. Een schande, en daar moet snel verandering in komen. Eerder dit jaar werd er een lage-emissiezone ingevoerd voor de binnenstad, maar dat is niet genoeg voor een stad als Antwerpen.

Daarom kwam de beslissing om tegen 2025 alle taxi’s te laten overschakelen op alternatieve energie, zoals bijvoorbeeld plug-inhybrides, elektriciteit, brandstofcellen, waterstof of cng (aardgas). Voor nieuw vergunde taxi’s gaat de regel al in op 1 januari 2018.

De taxisector vraagt wel om steunmaatregelen, maar Koen Kennis wil alleen de nodige infrastructuur voorzien. Op een financieel duwtje in de rug moet dus niemand rekenen. Hij stelt ook:

De nieuwe regelgeving is doorgesproken met de taxisector en de twee grootste bedrijven zijn al volop aan het experimenteren met voertuigen op alternatieve energie.

Ongerustheid

Kleinere taxibedrijven zijn echter ongerust. Een groener voertuig heeft een hogere kostprijs, en ze vrezen dat dit de rendabiliteit zal ondermijnen. De sector vraagt daarom om steun zoals meer laadpalen, subsidies en vergoedingen (per gereden kilometer).

Maar Kennis belooft enkel voor de laadpalen te zorgen. Eerder trok de N-VA ook de premie voor elektrische wagens in twijfel, daarover kan je hier meer lezen.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Nieuw Vervoersplan Van NMBS Is Er! Wat Verandert Er Allemaal?

Goed nieuws! Vanaf vandaag gaat het nieuwe vervoersplan van de NMBS van start.  …