Home Tech Al Je Wi-Fi Is Nu (Waarschijnlijk) In De Handen Van Hackers

Al Je Wi-Fi Is Nu (Waarschijnlijk) In De Handen Van Hackers

0
Wi-Fi

Helaas beginnen we de week met minder goed nieuws in de tech-wereld: Het WPA2 encryptieprotocol dat je Wi-Fi router en toestellen beschermd is volgens verschillende berichten gekraakt.

Verschillende bronnen berichten een zware hack in het WPA2 encryptieprotocol. Dat betekent dat elke hacker die in zich in de buurt bevindt van je thuis netwerk kan je Wi-Fi wachtwoord verkrijgen, al je internet activiteiten bekijken en onbeveiligde data kan onderscheppen. Bijvoorbeeld: Wachtwoorden die je hebt ingevuld op geen-HTTPS websites.

WPA2 is ongeveer 13 jaar oud. Een aanval hierop is dus niet meteen een grootte verrassing.

Wat Betekent Dit Voor Jou?

Het kan zijn dat jij niet persee meteen gehacked werd. Dit betekent wel dat je Wi-Fi netwerk zeer kwetsbaar is op dit moment, toch tot wanneer de fabrikant van jouw router een beveiligingsupdate uitvoert. Als je het internet gebruikt ben je best veilig als je HTTPS website gebruikt. Maar om zeker te zijn: Gebruik een VPN om je internet activiteiten wat te verbergen.

Komt daar nog bij dat je misschien best eens een kijkje neemt naar de beveiliging van al je smart home gadgets. Ook deze toestellen kunnen gekraakt worden en data van gestolen worden. Zo kunnen hackers bijvoorbeeld wachtwoorden bijhouden of veranderen van je sloten of alarm systemen.

Dit kan dus allemaal inderdaad best lelijk uitdraaien. Van zodra we meer info hebben houden we je verder op de hoogte!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Huawei Mate 10 Pro – Beste smartphone van 2017 (Review)

De Huawei Mate 10 Pro is sinds eind november beschikbaar in de winkel (799€) en na een tes…