Home Film & Televisie De 10 Beste ‘Treehouse Of Horror’ Stukken Uit The Simpsons

De 10 Beste ‘Treehouse Of Horror’ Stukken Uit The Simpsons

0
Treehouse of Horror

Halloween komt er aan en voor elke ‘The Simpsons‘ fan betekent dit: uitkijken naar een nieuwe Treehouse of Horror aflevering. Deze zijn soms originele spook-verhalen maar vaak zijn het parodiën op gekende films en series of huidige events. Hier is een top 10 van de beste afleveringen, tot op heden.

10: Lisa’s Dream

Aflevering: Treehouse Of Horror II (1991)

Ik begin de lijst graag met een klassieker voor The Simpsons-fans: ‘Lisa’s Dream‘. Een gekend verhaal rond “be careful what you wish for”. Hetgene wat dit verhaal zo goed maakt is hoe de wensen van Lisa uiteindelijk uitdraaien. Een fijne aflevering, maar niet zo meteen Halloween-achtig.

9: The Island Of Dr. Hibbert

Aflevering: Treehouse Of Horror XIII (2002)

Tijdens een verlof op het eiland genaamd “Island of Lost Souls” (subtiel) merkt Marge op dat er vreemde dingen aan de hand zijn. Dr. Hibbert veranderd alle personages in een dier. Het verhaal is best ok voor een Treehouse of Horror, maar er zijn beter.

8: The Devil And Homer Simpson

Aflevering: Treehouse Of Horror IV (1993)

Ned Flanders als de duivel, moet ik nog meer zeggen? Het is een brilliant idee waarin Homer uiteindelijk zijn ziel inruilt voor een donut. Geniaal.

7: I Know What You Did-Iddly-Did

Aflevering: Treehouse Of Horror X (1999)

Persoonlijk ben ik geen fan van ‘I Know What You Did Last Summer’, maar deze parodie werkt eigenlijk wel best goed. Boordevol grappige stukken met een indrukwekkend aantal enge stukken ertussen gemengd. Homer die het lichaam van Ned gebruikt als marionet maakt het dan ook echt af.

6: House Of Whacks

Aflevering: Treehouse Of Horror XII (2001)

The Simpsons bouwen hun huis om naar een “Ultrahous 3000”, wat uiteraard slecht uitdraait. Pierce Brosnan speelt de robot Remington Steele in dit voorspelbaar maar goed verteld verhaal, waarin het AI huis uiteindelijk verliefd wordt op Marge. Topper!

5: The Thing And I

Aflevering: Treehouse Of Horror VII (1996)

Bart ontdekt dat zijn ouders een “evil-twin” verborgen houden op de zolder, genaamd Hugo. Een creepy aflevering, met een hilarisch einde. Wat het volledig afmaakte was vooral de enge stem van Hugo; het leek fel op die van Bart maar dan met een duidelijk vies kantje er aan vast.

4: Starship Poopers

Aflevering: Treehouse Of Horror IX (1998)

De aflevering waar blijkt dat Maggie eigenlijk een halve Rigellian alien is. Best grappig en ook wel eng om de geliefde baby van de familie plots als alien te zien, maar dit zorgt wel voor een knappe Treehouse of Horror aflevering!

3: The Raven

Aflevering: Treehouse Of Horror I (1990)

Een fantastische parodie op een van de meest gekende gedichten: ‘The Raven‘. James Earl Jones zorgt hier voor de voice over en om het af te maken is Bart de welgekende raaf. Een geweldige aflevering dat kan dienen als bewijs dat The Simpsons echt weten hoe horror te brengen naar een cartoon show.

2: Clown Without Pitty

Aflevering: Treehouse Of Horror III (1992)

Een Halloween verhaal met een gestoorde clown knuffel, cliché. Maar de makers konden er een goed verhaal van maken, met een gezonde afwisseling tussen het griezelige en het grappige. Het beeld van een Krusty pop die achter iedereen aanloopt met een mes uit de keuken is iets dat ik niet snel zal vergeten. Een prachtig deel van de Treehouse of Horror-saga.

1: The Shining

Aflevering: Treehouse Of Horror V (1994)

‘The Shining’ is, zonder twijfel, de beste parodie dat The Simpsons ooit hebben gebracht. Het is spannend, even gestoord en krijgt hetzelfde gevoel als de originele Kubrick film. In deze versie is het Homer die de rol van Jack Nicholson op zich neemt en dat maakt deze rampage volledig af. Zeker bekijken!

En jij?

Hebben we een aflevering gemist? Welke is jouw favoriet? Laat je horen in de reacties!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Filmwereld Door Elkaar Geschud: Disney Neemt Fox Over

Het is een belangrijke dag vandaag in de entertainmentwereld. Disney heeft Fox Entertainme…