Home Muziek U2 en Ed Sheeran Zeggen Concert Af Na Protesten In St. Louis

U2 en Ed Sheeran Zeggen Concert Af Na Protesten In St. Louis

0
ed sheeran

In de Amerikaanse stad St. Louis, Missouri hebben U2 en Ed Sheeran hun optredens moeten afgelasten nadat een vredig protest plots uitdraaide op geweld. Volgens BBC raakten daarbij al minstens elf politieagenten gewond. Meer dan 33 demonstranten werden opgepakt.

Het protest heeft te maken met een ophefmakende schietpartij in december 2011. Toen schoot politieagent Jason Stockley een zwarte man genaamd Anthony Lamar Smith dood na een wilde achtervolging. De 36-jarige agent had immers het vermoeden dat de man betrokken was bij een drugsdeal. Op politiebeelden valt te zien hoe hij vijf kogels afvuurde in de richting van de man, waarna hij in verdenking werd gesteld van moord.

Vrijdag kreeg Stockley van de rechter te horen dat hij werd vrijgesproken. De verrassende uitspraak bracht diezelfde dag nog een heleboel manifestanten op de been om hun ongenoegen te uiten. Aanvankelijk leken de protesten in de stad vreedzaam te verlopen, maar de sfeer sloeg al snel om toen de nacht viel. De politie moest traangas inzetten tegen de demonstranten die onder meer de woning van burgemeester Lyda Krewson viseerden. Ondertussen werd ook onophoudelijk de slogan “Black Lives Matter” gescandeerd.

Eens U2 informatie verkreeg over het geweld in de stad, nam de band de beslissing om het optreden van zaterdagavond af te gelasten. De groep publiceerde ook een persbericht in samenwerking met Live Nation.

Geld Terug!

“We kregen via de politie van St. Louis te horen dat ze niet over voldoende agenten beschikt om de veiligheid van ons publiek te garanderen”, valt er te lezen. “We kunnen het niet riskeren om de veiligheid van onze fans in het gedrang te brengen. Hoe erg we het ook vinden om dit optreden af te gelasten, denken we dat dit de enige juiste beslissing is.” Ook het concert van popartiest Ed Sheeran, die normaal gezien zondagavond zou optreden, werd nadien afgezegd.

Alle fans die een ticket hadden gekocht, zullen hun geld terugkrijgen. Ook de komende dagen worden nog protesten verwacht.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Saoedi-Arabië Wordt Eerste Land Om Burgerschap Aan Een Robot Te Geven

Tijdens de meeste bizare conferentie krijgen we een blik naar de toekomst: In Saoedi-Arabi…