Home België Topcast Voor Vlaamse Versie Van ‘The Little Mermaid’

Topcast Voor Vlaamse Versie Van ‘The Little Mermaid’

0

Productiehuis Marmalade heeft de cast voor de Vlaamse ‘The Little Mermaid’ bekendgemaakt. Dat is de musical waarmee ze het succes van ‘The Beauty and the Beast’ willen evenaren. Dit keer doet er geen ex-K3’tje mee.

Binnenkort is Ianthe Tavernier Part of Your World. Zij vertolkt de rol van Ariel in de Vlaamse versie van ‘Disney’s The Little Mermaid‘. Ianthe is bij het Vlaamse publiek vooral bekend als Floor uit ‘De Buurtpolitie‘. Nu ruilt ze het kleine scherm even in voor het toneel.

© Wikimedia Commons

Ianthe Tavernier heeft al ervaring in de musicalwereld. Zij speelde in 1998 de jonge Cosette in de Vlaamse versie van ‘Les Miserables‘. In 2012 speelde ze Glinda de Goede in de Nederlandse versie van de bekende musical ‘Wicked‘, een alternatieve kijk op ‘The Wizard of Oz‘. “Die rol van Glinda was mijn absolute droomrol. Alles klopte gewoon. Als ze me vragen die in België te spelen, doe ik het meteen” zegt Tavernier aan Het Nieuwsblad.

Hoop op succes

Naast Ianthe zal Juan Gerlo te zien zijn als prins Erik. Hij is dan weer bekend uit de ketnetreeks ‘Ghost Rockers’. Kobe van Herwegen speelt de krab Sebastiaan. Hij speelde recent Pumbaa in de Nederlandse versie van ‘The Lion King‘. Musicalsterren Anne Mie Gils en Hans Peter Janssens vertolken respectievelijk Ursula en koning Triton. Jan Schepens, Nordin De Moor, Frank Hoelen, Mark Lauwrys en Ivan Pecnik maken de cast volledig.

Vorig jaar bracht Marmalade ‘Beauty and the Beast‘ opnieuw naar Vlaanderen. Josje Huisman en Jan Schepens straalden als Belle en Beest in deze productie.

“Met ‘The Little Mermaid’ willen we het succes van ‘Beauty and the Beast’ op z’n minst evenaren,” – Producent Yoshi Aessaert.

“De combinatie tussen een zeer getalenteerde cast en een bekend verhaal met al even populaire liedjes, werkt. Komt daar nog eens bij dat de musical ‘The Little Mermaid’ dit jaar tien kaarsjes mag uitblazen. Geen beter moment om Vlaanderen guurlijk onder te dompelen in dit magische sprookje,” zegt hij. Het is de eerste keer dat ‘The Little Mermaid‘ in Vlaanderen zal worden opgevoerd.

© Disney

Disney’s Zeemeermin

Hans Christian Andersen schreef het oorspronkelijke sprookje in 1836. Dat sprookje werd door Disney als basis gebruikt voor de film ‘The Little Mermaid‘ uit 1989. Deze film luidde de Disney Renaissance in. Gedurende tien jaar wist Disney de successen aan elkaar te rijgen. Dit vertaalde zich ook op het toneel met ‘Disney’s Beauty and the Beast‘ dat in 1993 als voor het eerst als musical werd opgevoerd.

The Little Mermaid‘ vertelt het verhaal van Ariel, de kleine zeemeermin.  Zij heeft een obsessie voor de mensenwereld, iets dat haar vader koning Triton absoluut niet ziet zitten. Ariel valt als een blok voor de knappe prins Erik en wil er alles voor doen om bij hem te zijn. Met dat doel sluit ze een deal met de zeeheks Ursula: benen in ruil voor haar stem.

De musical werd voor het eerst opgevoerd in 2007. Vijf jaar later ging de Nederlandstalige versie in première. Net zoals bij de andere Nederlandstalige Disneymusicals hebben de liedjes een nieuwe vertaling.

Meer informatie

De musical gaat op 13 december in Première in de Flanders Expo in Gent. Tickets en verdere informatie over deze productie van ‘The Little Mermaid‘ kan je hier vinden.

Ga jij kijken?

Laat het ons hieronder weten in de reacties.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Nieuw Vervoersplan Van NMBS Is Er! Wat Verandert Er Allemaal?

Goed nieuws! Vanaf vandaag gaat het nieuwe vervoersplan van de NMBS van start.  …