Home Film & Televisie Never Let Go: Beleef Deze Kaskraker Met Live-Orkest

Never Let Go: Beleef Deze Kaskraker Met Live-Orkest

0

We hebben allemaal gehuild bij het zien van de film ‘Titanic‘. Twintig jaar na de oorspronkelijke release – op 21 oktober – kan je de film op het grote scherm zien, onder begeleiding van het Antwerp Symphony Orchestra onder leiding van David Firman.

In 1997 kwam de film ‘Titanic‘ van James Cameron uit. De film won 11 Oscars, waaronder die voor beste film. Ook James Horner viel dat jaar in de prijzen met de filmmuziek. Het verhaal van Jack & Rose heeft sinds het uitkomen van de film niets aan kracht verloren. Je volgt het stel op hun ontdekkingstocht en beleeft samen de laatste uren van het gedoemde schip. Twintig jaar na de originele release kan je deze klassieker bekijken met de muziek gespeeld door het Antwerp Symphony Orchestra.

Kaskraker

Titanic‘ werd gemaakt met een budget van 200 miljoen dollar. Dit budget werd besteed aan expedities naar het wrak van het schip en de sets waar de filmopnames plaats hadden. De film werd meteen na het uitkomen een grote hit bij de critici en het grote publiek. Het was dan ook geen verrassing dat de film 11 Academy Awards in de wacht wist te slepen. De film werd in 2012 heruitgebracht ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van de ramp.

Flickr © jamiemyslicki

Leonardo DiCaprio (Jack Dawson) en Kate Winslet (Rose DeWitt Bukater) werden tot wereldsterren gebombardeerd na het verschijnen van de film. In ‘Revolutionary Road‘ uit 2009 vertolkten de twee voor de tweede keer een liefdespaar. Ook Kathy Bates, die in ‘Titanic‘ Molly Brown vertolkt, heeft een rol in deze film.

James Horner viel met zijn muziek ook in de prijzen. Hij won de Oscar voor beste filmmuziek. Samen met Will Jennings sleepte hij ook die voor het beste lied in de wacht: Celine Dion zong “My Heart Will Go On” en had daarmee ook haar grootste hit ooit te pakken. De song wist internationaal de hitlijsten te domineren gedurende 1998. Horner werkte ook samen met James Cameron aan ‘Aliens‘ (1991) en ‘Avatar‘ (2009). Die laatste werd ook de beste film aller tijden en kon zo ‘Titanic‘ van de troon stoten. De componist overleed op 22 juni 2015 in een vliegtuigcrash.

Titanic: Cultureel erfgoed

De Titanic zonk in de nacht van 14 op 15 april 1912 na een aanvaring met een ijsberg. Ze vertrok vier dagen eerder op haar eerste reis met meer dan 2000 mensen aan boord. Meer dan 1500 mensen kwamen bij de scheepsramp om het leven. Het wrak werd op 1 september 1985 ontdekt. In 2012 verklaarde UNESCO de Titanic tot cultureel erfgoed.

© Wikimedia Commons

De ramp sprak al meteen tot de verbeelding. Al op 14 mei 1912 kwam de eerste film over de ramp uit. De hoofdrol in ‘Saved From The Titanic‘ werd gespeeld door Dorothy Gibson. Zij was een actrice die de scheepsramp wist te overleven. Tijdens de film droeg ze de outfit die ze tijdens het zinken droeg. Later volgde nog het Nazi-epos ‘Titanic‘ in 1943 en tien jaar later verscheen de eerste Hollywoodfilm. Het boek ‘A Night To Remember‘ werd in 1958 met dezelfde titel verfilmd. In 1979 verscheen de eerste TV-productie ‘S.O.S. Titanic‘ en in 1996 kwam ‘The Titanic‘ met Catherine Zeta-Jones op de buis.

Een jaar later verscheen ‘Titanic‘ met DiCaprio en Winslet in de hoofdrollen. Naast de heruitgave van de blockbuster werden in 2012 ook de tv-reeksen ‘Titanic‘ en ‘Titanic: Blood & Steel‘ uitgebracht. Op 21 oktober volgt dus de Vlaamse première van ‘Titanic Live‘ in de Antwerpse Elisabethzaal

Tickets voor de voorstelling kan je hier vinden.

Ga jij?

Waarom wel of niet? Plaats het hieronder in de reacties.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Filmwereld Door Elkaar Geschud: Disney Neemt Fox Over

Het is een belangrijke dag vandaag in de entertainmentwereld. Disney heeft Fox Entertainme…