Home België Musical ’40-45’ Krijgt Geen Vergunning

Musical ’40-45’ Krijgt Geen Vergunning

0

Studio 100 heeft geen vergunning gekregen om hun musical ‘40-45’ op te voeren in Beveren. Eerder kreeg het bedrijf Katoen Natie wel een bouwvergunning om de loods te bouwen die als theaterzaal moet dienen.

In de directe omgeving van de in bouw zijnde loods liggen verschillende chemische bedrijven. De stad Beveren kreeg om die reden “verschillende negatieve adviezen” om de loods als theaterzaal te laten gebruiken. “Alles is besteld, we kunnen nu niet meer terug”, zegt Fernand Huts. “Als de musical inderdaad niet zou kunnen plaatsvinden, zullen we er een alternatieve invulling voor zoeken die allicht meer aanleunt bij onze eigen activiteiten.”

De wereldpremiere is voorzien op 7 oktober 2018. Ondanks de recente tegenslagen hoopt Studio 100 dat die voorstelling op de geplande datum kan doorgaan.

Uniek in vlaanderen

Er is plaats voor 1.600 mensen per voorstelling van ‘40-45’. Sinds de laatste voorstelling van ‘14-18’ op 11 november 2014 sprak studio 100 over een mogelijke opvolger. Die opvolger krijgt een Vlaamse sterrencast en belooft een waar spektakel te worden. Studio 100 hoopt het publiek een unieke ervaring te bezorgen door een bewegende tribune te bouwen waardoor het publiek vanuit verschillende hoeken van de voorstelling kan genieten.

Uniek in Vlaanderen is dit zeker: 14-18 had reeds een rijdende tribune. Nu gaat studio 100 nog een stapje verder met ‘40-45’, die over de Tweede Wereldoorlog zal gaan. Het is echter niet de enige musical over deze periode die gebruik maakt van moderne technologie om dat verhaal te brengen.

Succes in Nederland

In Nederland loopt de musical ‘Soldaat van Oranje’ sinds 2010. Deze musical is gebaseerd op de memoires van Erik Hazelhoff Roelfzema die in 1977 werden verfilmd. De show loopt in een omgebouwde hangar waar een bewegend podium én een bewegende tribune een unieke ervaring verzekeren. Bovendien zorgt het gebruik van een oorlogsvliegtuig en verschillende motoren voor extra spektakel. Studio 100 hoopt alvast dat 40-45 net zo’n succes zal zijn.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Nieuw Vervoersplan Van NMBS Is Er! Wat Verandert Er Allemaal?

Goed nieuws! Vanaf vandaag gaat het nieuwe vervoersplan van de NMBS van start.  …