Home Tech iOS 11 Verklapt Veel Over iPhone X En Apple Watch Series 3

iOS 11 Verklapt Veel Over iPhone X En Apple Watch Series 3

2

Op vrijdag heeft Apple de iOS 11 Golden Master beschikbaar gemaakt voor developers. De Golden Master van software is over het algemeen de finale software na een uitvoerige periode van Beta-tests. Developers hebben echter nog redelijk wat informatie kunnen terugvinden in deze GM die nog niet gekend is. Eén ding is in ieder geval al zeker: komende dinsdag zal Apple een event houden dat geen verrassingen om het lijf zal hebben.

Eerder hebben we al even de Animoji bekeken die ook een deel uitmaakten van deze Golden Master. Dit was echter nog maar het tipje van de ijsberg, want developers hebben een massa aan informatie gevonden. Zelfs volledig nieuwe producten zijn gelekt, dagen voordat ze ons moeten verbazen. Hierbij een bloemlezing van wat we sinds vrijdag weten.

iPhone 8, 8 Plus en X

Allereerst kunnen wij met nagenoeg 100% zekerheid de naam van de volgende iPhones bevestigen. Steven Troughton Smith vond in de code een verwijzing naar een iPhone 8 en een iPhone X. Het is niet zeker of de X hier een placeholder is die kan veranderen in de publieke release van iOS 11, maar aangezien de benaming X een knipoog kan zijn naar de 10de verjaardag van de iPhone lijkt het wel degelijk te gaan om de finale naam.

Ming-Chi Kuo, de bekende analist op het vlak van nieuwe Apple-toestellen, bevestigde in een laatste rapport trouwens dat de iPhone X in alle kleurvarianten een zwarte voorkant zal hebben om de statusbar zo goed mogelijk te laten samenvloeien met de fysieke notch. Een andere analist, Rosenblatt, kwam onlangs met een rapport naar buiten dat de lancering van de iPhone X zou uitgesteld zijn tot in oktober. Dit zou komen doordat er problemen zijn met de productie van de metalen frames van de nieuwe iPhone.

Face ID

Een eerste bevestigde functie van de nieuwe iPhone is de gezichtsherkenning. Deze functie zou de zogenaamde Touch ID moeten vervangen, en de GM van iOS 11 bevestigde reeds dat deze functie Face ID zou gaan heten. Guilherme Rambo heeft het proces om een gezicht toe te voegen aan Face ID kunnen ontrafelen. Hieraan zien we dat een gezicht lichtjes rond moet kijken om geregistreerd te kunnen worden. Ook opmerkelijk: in het settings-venster in het begin staat nog een Lorem Ipsum-vermeld. De generische tekst om tekstvakken op te vullen.

Wireless Charging

Er waren al veel geruchten rond de aanwezigheid van draadloos opladen in de nieuwe iPhones, en ook dit lijkt bevestigd te worden in deze Golden Master. Ook deze functie werd gevonden door Guilherme Rambo.

A11-Fusion

De code bracht ook nog aan het licht dat de nieuwe A11-Fusion chip een 6-core processor zal zijn, tegenover de 4-core A10-Fusion chip. De A11 zal 4 cores hebben voor intensieve taken en 2 cores voor lichtere taken, waarmee de batterij langer mee zou kunnen gaan. De A10-chip lanceerde dit principe vorig jaar met 2 cores intensieve, en 2 cores voor lichte taken. De volgende generaties iPhones gaan dit principe dus nog verder brengen. Verwacht wordt dat alle 3 de nieuwe iPhones de A11-fusion chip zullen hebben.

Apple Watch Series 3

De lekken blijven niet enkel bij softwarematige features. In de Apple Watch-applicatie in deze versie staat een Apple Watch afgebeeld die niet bekend is, maar een die wel past met alle geruchten van de Apple Watch Series 3. Zo vertoont de nieuwe Watch dezelfde vormfactor, maar staat er op het scherm een mobiele data-indicator, gelijkaardig als bij de iPhones. De Digital Crown heeft een rode afwerking, waarvan wij vermoeden dat dit de LTE-antenne kan zijn. Als deze info klopt kan het zijn dat Tim Cook zelf deze Watch al aan het testen was bij de lancering van de originele Apple Watch. De CEO van Apple werd toen reeds gezien met een Apple Watch met een speciale rode Digital Crown, waarvan toen aangenomen werd dat het een puur esthetisch verschil met het gewone model was.

In de firmware worden trouwens 2 nieuwe Apple Watch-kleuren genoemd: “Blush Gold Aluminium” en “Gray Ceramic”. Vooral de benoeming van Blush Gold is opmerkelijk, aangezien de nieuwe iPhone ook verwacht wordt in een nieuwe gouden kleur. Of we hier over dezelfde kleur spreken is op dit moment nog niet duidelijk. Dinsdag zal duidelijkheid brengen hierover.

Airpods

Er lijkt ook een kleine update aan te komen voor de Airpods. In een animatie gevonden binnen iOS 11 lijkt de Airpods-case zijn led-indicatielicht aan de buitenkant te hebben staan, en niet langer aan de binnenkant van de case. Of er andere verbeteringen aangebracht zijn aan de Airpods zelf, zoals specifiekere controls, is op dit moment nog niet duidelijk.

Kan Apple nog verrassen?

Wat verwacht jij? Kan Apple ons nog verbazen nu de belangrijkste aankondigingen op dit moment reeds gekend lijken te zijn, of heeft het bedrijf in Cupertino toch nog een truc achter de hand? Laat jouw mening weten in de reacties!

2 Reacties

 1. Yannick Ravoux

  10/09/2017 at 23:08

  Persoonlijk denk ik niet dat Tim Cook & CO. ons nog gaan verassen overmorgen. Voor zover wij weten zijn alle details over de iPhone en verwante producten gelekt de voorbije dagen. Maar wie weet… Misschien tovert Apple een totaal nieuw product uit de mouw.

  Antwoorden

  • Michiel Vossen

   11/09/2017 at 20:28

   Wie weet! Ik denk bijvoorbeeld aan de iMac Pro op WWDC.. Dàt was totaal onverwacht!

   Antwoorden

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Huawei Mate 10 Pro – Beste smartphone van 2017 (Review)

De Huawei Mate 10 Pro is sinds eind november beschikbaar in de winkel (799€) en na een tes…