Home Tech iOS 11 Laat Veel Steken Vallen Qua Design! Verliest Apple Zijn Oog Voor Detail?

iOS 11 Laat Veel Steken Vallen Qua Design! Verliest Apple Zijn Oog Voor Detail?

0
iOS 11

Design-nerds, best even wegkijken … En misschien zelfs geen iOS 11 gebruiken, want Apple heeft blijkbaar veel steken laten vallen.

Is Apple nog wel een bedrijf dat de “puntjes op de i” zet? Apple heeft een reputatie om de kleine details steeds juist te krijgen zodat de gebruiker een aangename ervaring heeft terwijl hij een product gebruikt. Maar designer Ryan Lau heeft een stevig aantal design fouten gevonden in iOS 11. Hij deelt dan ook openlijk de mening dat Apple eigenlijk niet zo meer bezig is met de kleine details… En hij heeft gelijk.

De ontzettend uitgebreide post kan je hier lezen. Hierin haalt Lau een groot aantal voorbeelden aan waar design en UI niet echt afgewerkt zou zijn. Vaak gaat het om uitlijningen, zoals hier:

Ryan Lau iOS 11
van hackernoon.com
Ryan Lau iOS 11
van hackernoon.com

Zoals je kon zien aan de groene en rode lijnen zijn uitlijningen blijkbaar iets waar Apple niet meer naar kijkt. Ook iconen even groot laten uitlijnen werd vergeten:

Ryan Lau iOS 11
van hackernoon.com

Helaas gaan design problemen op iOS 11 verden dan enkel niet goed uitgelijnde iconen. Marges tussen posts zijn ook zaken waar duidelijk geen aandacht aan werd besteed. Op sommige plekken in iOS 11 krijg je hover effecten, anderen weer niet.

Ryan Lau iOS 11
van hackernoon.com
Ryan Lau iOS 11
van hackernoon.com

Conclusie

Dit klinkt misschien allemaal als muggenziften, maar als Apple er meer dan duizend euro voor vraagt verwacht ik toch een product dat tenminste af is op de basis van het toestel, dus de design. Kippen laten boos kijken aan de hand van je eigen gezicht is allemaal leuk en zeer indrukwekkende (alsook belachelijk domme) technologie, maar zaken als de User Interface mogen niet vergeten worden.

Wat denk jij?

Val jij over zulke details? Denk jij dat Apple nog bezig is met de “puntjes op de i”? Laat je horen in de reacties!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Huawei Mate 10 Pro – Beste smartphone van 2017 (Review)

De Huawei Mate 10 Pro is sinds eind november beschikbaar in de winkel (799€) en na een tes…