Home Tech Huawei Verkoopt Meer Toestellen Dan Apple

Huawei Verkoopt Meer Toestellen Dan Apple

0

Huawei is er in geslaagd om in de eerste 6 maanden van 2017 meer telefoons te verkopen dan rechtstreekse concurrent Apple. Daarmee neemt Huawei de 2de plaats in, vooraf gegaan door Samsung.

Het was Counterpoint Research dat de cijfers achterhaalde en publiceerde. In de gepubliceerde grafiek is overigens te zien dat Huawei de 2de plaats niet zozeer gewonnen heeft door een explosieve groei in het aantal verkopen, maar eerder doordat Apple sinds mei gevoelig minder iPhones aan het verkopen is.

Tijdelijke Overwinning

Uiteraard is de dip in Apple-sales te verklaren. Het Amerikaanse bedrijf maakt zich namelijk klaar om volgende week 3 nieuwe smartphones op de wereld los te laten. Apple houdt zich vergeleken met zijn rechtstreekse concurrenten veel consequenter aan een jaarlijks patroon om in september nieuwe flagship iPhones aan te kondigen. Consumenten weten dit en houden daardoor nog even vast aan hun huidig toestel, alvorens massaal over te schakelen op het nieuwste model. We kunnen dus met een grote zekerheid stellen dat als we dezelfde cijfers tegen december opnieuw raadplegen, Huawei opnieuw op de 3de plaats zal staan.

Samsung, Apple, Huawei of iets anders?

Ben ook jij van plan om binnenkort een nieuw toestel aan te schaffen? Welk merk heeft je voorkeur en waarom? Laat het weten in de reacties!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Huawei Mate 10 Pro – Beste smartphone van 2017 (Review)

De Huawei Mate 10 Pro is sinds eind november beschikbaar in de winkel (799€) en na een tes…