Home België Swissport Hervat het Werk

Swissport Hervat het Werk

0
swissport

Op de luchthaven van Zaventem wordt het werk hervat.

Gisteren brak er een onverwachte staking uit bij bagageafhandelaar Swissport. Dit trof meer dan tienduizenden passagiers. Vandaag hervat Swissporthet werk op Brussels Airport. Maar de luchthaven adviseert reizigers om toch nog steeds enkel handbagage mee te nemen.

Gisterenavond kwam er een akkoord. Zestig personeelsleden die nu deeltijds werken zullen voltijds ingezet worden tot eind september. De ochtendploeg besliste vanmorgen om opnieuw aan het werk te gaan. Kurt Callaerts, ACV Transom, legt uit:

Het zijn zeer moeilijke discussies geweest.

Dit gaat over frustraties van jaren. Het is moeilijk geweest om de medewerkers te overtuigen, maar het is uiteindelijk toch gelukt. We hopen dat de directie van Swissport de afspraken zeer strikt zal naleven. In het het verleden heeft de directie niet altijd even goed de sectorale cao’s gevolgd.

Toch adviseert Brussels Airport alle reizigers om enkel met handbagage te reizen. Dit omdat er nog een serieuze achterstand is dat moet weggewerkt worden. Reizigers moeten ook best rekening houden met vertragingen en mogelijk zelfs nog geannuleerde vluchten.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Nieuw Vervoersplan Van NMBS Is Er! Wat Verandert Er Allemaal?

Goed nieuws! Vanaf vandaag gaat het nieuwe vervoersplan van de NMBS van start.  …