Home Social Media Steeds Minder Tieners op Facebook

Steeds Minder Tieners op Facebook

0

Studie: Tieners gaan steeds minder en minder op Facebook.

Jongeren hebben een social netwerk nodig waar hun ouders niet op te vinden zijn. Helaas voor Facebook, want dit betekent dat er steeds minder tieners nog op het platform komen. Hun voorkeur gaat eerder naar Instagram en Snapchat.

Deze conclusie komt uit een recente studie van eMarketer. Die vertelde dat het aantal maandelijkse gebruikers, tussen de leeftijd van 12 en 17 jaar, sneller afneemt dan vorig jaar. Facebook heeft het al langer moeilijk tieners op hun social netwerk te houden en dat bevestigen de cijfers. In 2016 zouden er 1,2% tieners minder zijn op Facebook, dit jaar zou dat een dikke 3,4% zijn. Tieners die wel nog op het platform zijn, zijn wel een pak minder actief. Zo loggen zij niet zo vaak in en spenderen weinig tijd op het platform.

Opvallend is dat Snapchat nog steeds populairder blijkt te zijn dan Instagram. eMarketer voorspelt dat, tegen eind dit jaar, er meer jonge gebruikers op Snapchat zouden zijn dan op Facebook en Instagram.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Vanaf Nu Kan Je Hashtags Volgen Op Instagram

Geen zin meer om mensen te volgen op Instagram? Dit is dan zeker iets voor jou! …