Home België Socialistische Spoorbond Roept op tot Staking Op 10 Oktober

Socialistische Spoorbond Roept op tot Staking Op 10 Oktober

0
nmbs staking

Socialistische spoorbond ACOD roept op tot een 24-urenstaking op dinsdag 10 oktober.

Twee dagen geleden liet de ACOD al weten dat er in het najaar acties zouden komen in de hele openbare sector. De staking is een ‘reactiedag’ op dinsdag 10 oktober, dit in protest tegen het “rechtse regeringsbeleid, gericht op de afbouw van de openbare diensten”.

De spoorbond doet er aan mee en kondigt een staking aan. Alle werknemers van bij het spoort kunnen hier dus aan deelnemen, verwacht dus maar een minimale diensverlening van de NMBS. ACOD Spoor-voorzitter, Ludo Sempels, heeft de regering geen oren naar problemen als personeelstekorten en willen ze het niet hebben over de huidige werkdruk. Hij legt uit:

Regeringspartijen doen denigrerend over de inzet van het personeel en zetten bewust een beeldvorming van profiteurs en prutsers op.

Men vindt het blijkbaar belangrijker om ouderwetse ideeën als liberalisering en privatisering van het spoorwegnet uit de stal te halen. Er wordt duidelijk een bewuste afbraakpolitiek gevoerd om deze achterhaalde visie maatschappelijk aanvaardbaar te maken.

De staking zal doorgaan op dinsdag 10 oktober. Wat betekent dat ze ingaat vanaf maandag 9 oktober om 22:00 en 24 uur lang zal duren.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Nieuw Vervoersplan Van NMBS Is Er! Wat Verandert Er Allemaal?

Goed nieuws! Vanaf vandaag gaat het nieuwe vervoersplan van de NMBS van start.  …