Home België Ruim Je Tent Op En Maak Kans Op Een Pukkelpop Combiticket!

Ruim Je Tent Op En Maak Kans Op Een Pukkelpop Combiticket!

0
Pukkelpop

‘Alpaca my tent back home’!

Alpaca wat? Deze actie ‘Alpace my tent back home’ werd bedacht door Pukkelpop en de UCLL. Deze moet het achtergelaten campingmateriaal, zoals bijvoorbeeld tenten, sterk doen verminderen na afloop van het festival.

Chokri Mahassine (Pukkelpop-organisator) en Marc Vandewalle (UCLL-directeur) leggen uit:

De opdracht is eenvoudig. Festivalgangers op camping Chill, die zondagochtend hun tent opruimen, maken bij het buitengaan een foto aan de speciale fotowall en delen daarna de foto op Instagram met de hashtag #AlpacaMyTent. De leukste inzendingen maken kans op een combiticket voor vijf vrienden voor Pukkelpop 2018.

Ieder jaar opnieuw laten festivalgangers ontzettend veel rommel achter op de terreinen. Vorig jaar werd er ongeveer 150 ton restafval verzameld op de campings Chill, Relax, Relax+ en Camping Crew. Met deze achtie willen ze de festivalgangers bewuster maken over de impact dat dit heeft op het milieu. Vandaar Alpaca, want dat verwijst naar een berglama maar is ook een woordspeking op “I’ll pack my”.

Chokri legt verder uit:

We houden niet van het belerend vingertje, maar anderzijds kunnen we er niet omheen. Nochtans zetten we al jaren in op het sensibiliseren van de Pukkelpoppers. Op zowat alle zeildoeken op onze kampeerterreinen staat de boodschap om spullen en rommel op te ruimen, maar ons hele Clean Up Your Act-concept had blijkbaar een nieuwe push nodig. Daarom dit laagdrempelig initiatief.

Mark Vandewalle vult aan: “Een campagne opzetten is altijd een gok, maar de UCLL-studenten en -docenten zijn alvast heel enthousiast. Naast deze campagne zetten we trouwens weer in op groene energie en nieuwe experimenten. We leggen de lat dus hoog. Misschien slepen de UCLL en Pukkelpop opnieuw een prijs in de wacht op de European Festival Awards”.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Nieuw Vervoersplan Van NMBS Is Er! Wat Verandert Er Allemaal?

Goed nieuws! Vanaf vandaag gaat het nieuwe vervoersplan van de NMBS van start.  …