Home Shareables Ontwerpbedrijf wilt Hakenkruis Opnieuw Lanceren Als Positief Symbool

Ontwerpbedrijf wilt Hakenkruis Opnieuw Lanceren Als Positief Symbool

0
hakenkruis

Poging tot het herlanceren van het hakenkruis, maar dan als een positief symbool, mislukt.

De swastika staat gekend als het symbool dat door de nazi’s werd gebruikt als partij-embleem. Een ontwerpbedrijf, KA Design, dacht daar nieuw leven in te brengen en het symbool positief in de kijker te zetten, wat voor gigantisch veel kritiek zorgde. Na wekenlang volhouden staakt KA Design uiteindelijk toch de poging.

In juli kondigde het bedrijf al aan dat ze het idee hadden om “een nieuwe swastika” te lanceren. Ze verklaren dat het het symbool al voor duizenden jaren door verschillende culturen werd gebruikt om vrede en vreugde te verbeelden, en dat ze dat wouden terugbrengen, nadat Adolf Hitler het imago van het symbool had verpest.

Online werden de t-shirts niet goed ontvangen. De design had een swastika in regenboogkleren met daaronder woorden als ‘vrede’, ‘liefde’ en ‘zen’. Maar het internet keerde zich tegen KA Design, zeggende dat dit antisemitisch is, bot en vooral gewoon dom.

Uiteindelijk zijn de t-shirts dus offline gehaald. KA Design deelde de verklaring dat het bedrijf niet gordt gerund door mensen die specifieke ervaring hebben in de modewereld, maar wel door “vrije denkers en kunstenaars”. Ook lieten ze weten dat de swastika-lijn wellicht zal terugkomen.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

De Trend Van Kerst 2017? De #ReindeerBoob!

De #ReindeerBoob (bij ons beter gekend als ‘rendier borsten’) zijn misschien w…