Home Muziek Oeps: Radiozender Deelt Per Ongeluk Releasedatum en Naam van Nieuw Album Weezer

Oeps: Radiozender Deelt Per Ongeluk Releasedatum en Naam van Nieuw Album Weezer

0
weezer

Een nieuw album van de Amerikaanse rockband Weezer komt er sneller aan dan gedacht. Via radiozender 104.3 The Shark kwam het nieuws naar buiten dat de nieuwe plaat van de groep nog dit jaar zal uitkomen. 27 oktober om precies te zijn, en ook de naam voor het album raakte op hetzelfde moment bekend: ‘Pacific Dream’. Intussen bevestigde de band het nieuws.

Een wedstrijdpagina van de radiozender uit Florida deed hen de das om. Luisteraars konden een meet-and-greet winnen met de band tijdens het Riptide Music Festival, een evenement dat onder andere door de zender wordt georganiseerd. Eens het lek bekend raakte, werd het nieuws snel weer verwijderd, maar dat kon het internet echter niet tegenhouden om de onbedoelde aankondiging zo veel mogelijk te delen.

Intussen heeft Weezer het nieuws officieel bevestigd en deelde het ook een nieuwe single met de wereld. Eerder dit jaar mochten we al kennismaken met ‘Feels Like Summer’, maar sinds donderdag liet de band ook ‘Mexican Fender’ los op het internet. Beide nummers zullen ook te horen zijn op het nieuwe album, intussen de elfde studioplaat van het viertal.

Vervolg op ‘The White Album’

Het is niet eerste keer dat een nieuwe plaat van de rockgroep ter sprake komt. Al in 2016 liet frontman Rivers Cuomo weten dat het vervolg op ‘The White Album’ vermoedelijk een stuk donkerder zal klinken.

I think it’s going to maybe be like Beach Boys gone bad. I’m thinking of swearing, which is something I’ve never done in songs.

Het recentste album van Weezer, The White Album, dateert van vorig jaar. De algemene kritiek op die plaat was over het algemeen erg positief. Opvallend, aangezien de band voornamelijk zijn populariteit verwierf in de jaren negentig. Of ze met ‘Pacific Daydream’ nogmaals voor een kwaliteitsinjectie kunnen zorgen, zal de toekomst moeten uitwijzen.

Luister hier naar nieuwe single ‘Mexican Fender’:

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Foo Fighters Komen Naar Het Sportpaleis

De Foo Fighters komen in 2018 naar het Sportpaleis! …