Home Social Media Kunstenaar Plaats Haat-Tweets in Grafitti Voor Het Twitter Kantoor Die Niet Werden Verwijderd

Kunstenaar Plaats Haat-Tweets in Grafitti Voor Het Twitter Kantoor Die Niet Werden Verwijderd

0
Twitter

Meer dan driehonderd haatvolle tweets die Twitter weigerde te verwijderen. Deze kunstenaar nam actie!

Helaas, we zijn allemaal al wel haatspraak tegengekomen op Twitter. De artiest Shahk Shapira heeft zijn dosis racistische, homofobe en andere varianten van haatvolle tweets gezien op Twitter en voor hem is de maat meer dan vol. Zo rapporteerde hij meer dan 300 tweets in minder dan een half jaar. Helaas heeft Twitter maar op negen daarvan gereageerd, en nee, deze werden dan niet eens verwijderd.

Shapira’s geduld was duidelijk op en hij besloot om de aandacht van Twitter te krijgen op een creativievere manier. Zo trok hij naar het Twitter kantoor van Hamburg en spoot hij 30 zelf gekozen haat-tweets op de stoep en straten rond het gebouw.

Een krachtige boodschap dat een groot (en jammer genoeg: gekend) probleem van Twitter duidelijk maakt. Je kan de video hier bekijken:

Helaas is straten bekladden met grafitti niet de oplossing voor het Twitter probleem. Het bedrijf werkt aan misbruik en haat, en is bezig met de negatieve kant van het online platform op te lossen. Jammer genoeg verloopt dit proces zeer traag, maar met actie’s als die van Shapira’s kunnen er miscshien wel voor zorgen dat er meer vaart achter komt.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Vanaf Nu Kan Je Hashtags Volgen Op Instagram

Geen zin meer om mensen te volgen op Instagram? Dit is dan zeker iets voor jou! …