Home Tech HomePod & iPhone 8: Het Cadeau Dat Blijft Geven

HomePod & iPhone 8: Het Cadeau Dat Blijft Geven

0
iPhone

De HomePod zorgde vorige week al voor een hele reeks onthullingen over de iPhone 8. Verschillende developers waren er echter van overtuigd dat er nog tips gevonden konden worden. Ze bleken gelijk te hebben. 

De iPhone 8 moet nog steeds de wereld verbazen in september. De geheimzinnige muur rond dit nieuwe project blijkt echter zo lek te zijn als de Titanic op zijn mindere dag. iOS developer Guilherme Rambo heeft namelijk codes gevonden die verwijzen naar het filmen van Slow Motion (240fps) in 1080p, ook wel gekend als full HD. Op dit moment ondersteund de iPhone 7 Slow Motion, maar slechts in 720p. Deze bump in kwaliteit zou van de iPhone 8 (en wie weet, de 7S?) een prachtige Slow-Mo-camera kunnen maken.

Verder vond hij ook een referentie naar een functie waarbij een iPhone automatisch audiomeldingen kan stoppen, gewoon door naar het toestel te kijken. De iPhone zou in dat geval er van uit gaan dat als je naar het scherm kijkt, je de aandacht waarschijnlijk wel aan de melding zal geven. Eerdere codes leken al te refereren naar een zogenaamde “Face ID”, en deze functie zou daarop verder gaan.

Terwijl Guilherme Rambo informatie over de cameramogelijkheden op kon vissen heeft Steve Troughton-Smith, een andere developer, zich volledig gestort op de virtuele Home-button. Hieruit bleek dat de Home-button veel meer gaat zijn dan gewoon een knop. Hij zou uit de codes hebben kunnen afleiden dat de home-button van formaat kan veranderen en dat de knop kan verborgen worden als deze niet nodig is. Tot welke grootte hij uit kan breiden is voorlopig nog niet geweten, al bestaat de mogelijkheid dat dit een echte function area kan worden.

Een laatste stukje informatie komt niet uit de lekken, maar wel uit de voorspellingen van analisten. KGI Securities heeft een nieuw rapport uitgebracht dat stelt dat Apple in september de drie nieuwe iPhones (7S, 7S Plus en 8, al kan die laatste naam nog veranderen) zal aankondigen, én dat ze op hetzelfde moment in de verkoop zouden gaan. Er moet wel degelijk rekening gehouden worden met zeer beperkte voorraad van de nieuwe OLED-iPhone, dus hoop niet te veel in het krijgen van het toestel met de launch. In het rapport wordt verwacht dat de voorraad van de iPhone 8 zwaar beperkt gaat blijven tot begin 2018, wanneer we al aan het uitkijken zijn naar de volgende generatie iPhone.

Ook geeft het rapport aan dat alle nieuwe iPhones zouden komen in slechts 3 kleuren: Zwart, Zilver en Goud. Toevallig genoeg is er ook een foto online verschenen die deze 3 varianten laat zien.

Meteen valt op dat het niet gaat over het champagne-goud zoals we dit kennen sinds de iPhone 5S, maar eerder een bruinere variant daarvan. Helemaal zeker of deze foto “the real thing” is zijn we niet, maar het komt wel overeen met het rapport van KGI.

Zoals altijd moeten we al deze rapporten met een korrel zout nemen. Het is niet omdat de code in de firmware van de HomePod aanwezig is dat Apple deze ook met zekerheid gaat toepassen. Met slechts een goeie maand te gaan tot de aankondiging worden de geruchten wel steeds sterker, en beter gestaafd.

En jij?

Ga jij wachten op de iPhone 8, ook als dit wilt zeggen dat je hem pas in januari of februari gaat hebben? Laat het zeker weten in de reacties!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Huawei Mate 10 Pro – Beste smartphone van 2017 (Review)

De Huawei Mate 10 Pro is sinds eind november beschikbaar in de winkel (799€) en na een tes…