Home Tech Google Onder Vuur na Manifest Tegen Diversiteit

Google Onder Vuur na Manifest Tegen Diversiteit

0
Google

Een werknemer van Google heeft een manifest uitgebracht dat diversiteit binnen de techwereld verloochend. Het document is zo’n tien pagina’s lang en circuleert al een tijdje binnen het bedrijf. Zaterdag werd het integraal online geplaatst en  sindsdien zit het bedrijf midden in een storm.

Nadat zaterdag een intern manifest in Google online werd geplaatst krijgt het bedrijf bakken kritiek. De auteur, een inginieur, wil onder andere dat Google haar diversiteitsprogramma’s ontmantelt. Hij schreef ook dat vrouwen niet geschikt waren voor de techwereld, “want vrouwen houden van mensen, mannen van dingen.” Dat is volgens hem dé reden dat er zo weinig vrouwen in de techwereld werken.

Recode en Gizmodo plaatsten het document integraal online. Het manifest bevat tien pagina’s en brengt Google in nauwe schoentjes. Daniel Brown, de diversiteitschef van het bedrijf, reageerde op het manifest via een memo naar alle werknemers.

Het zou naïef zijn om te geloven dat dit in 2017 niet meer mogelijk is. Maar ik kan niet wegsteken dat ik gefrustreerd wordt van iemand die met zulke meningen opdraaft. En dat binnen een bedrijf zoals Google dat beweert vooruitstrevend te zijn. Het is jammer dat we niet iedereen kunnen bereiken met onze ideeën van pro-diversiteit.

Kritiek binnen Google

Er komt ook heel wat kritiek op het manifest binnen het bedrijf:

Een vrouwelijke werknemer verklaart ook dat ze Google zal verlaten als HR geen stappen onderneemt.

Google heeft het sowieso al moeilijk met diversiteit. Zo werken er procentueel te veel blanke mannen in het bedrijf. 69% van alle werknemers is een man, 56% is blank. Om goed te zijn moet zou het bedrijf minder blanken en meer vrouwen moeten aantrekken.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Huawei Mate 10 Pro – Beste smartphone van 2017 (Review)

De Huawei Mate 10 Pro is sinds eind november beschikbaar in de winkel (799€) en na een tes…