Home Social Media Facebook Lanceert ‘Watch’ En Gaat Zo De Strijd Aan Tegen YouTube en Netflix

Facebook Lanceert ‘Watch’ En Gaat Zo De Strijd Aan Tegen YouTube en Netflix

0
Watch

Het zat er al lang aan te komen: Facebook gaat ten aanval tegen YouTube en lanceert Facebook Watch.

Facebook kondigde een aantal maanden geleden al aan dat ze meer gingen doen rond video, om zo aandacht van YouTube en Netflix naar henzelf te brengen. Vandaag lanceren ze dat platform.

Watch

‘Watch’ is de naam en momenteel neemt het vorm in een tab op Facebook. Zowel op mobiele app, desktop als de televisie app. Het bevat verschillende kanalen (genaamd Shows) met live of opgenomen content dat een consistent thema volgt.

Wat kan je zien op Watch? Momentel is het platform open voor een beperkt aantal content creators, dus je zal shows zoals Nas Daily kunnen bekijken, motivational speaker Gabby Bernstein zijn serie, Kitchen Little en uiteraard: Major League Baseball. daarvan kan je een stream verwachten, wekelijks.

Momenteel wordt de dienst vooral getest in de VS maar het zal snel wereldwijd beschikbaar zijn. Facebook gaat zelf ook een aantal shows sponsoren en ook onafhankelijke creators uitnodigen op het platform. Zijn krijgen dan hun eigen Show Page (gelijkaardig aan Pages voor brands) dat fans kunnen volgen en clips op terugvinden.

Voor kijkers is er ook een watchlist optie, zo kan je afleveringen opslaan om later te bekijken (zoals de Watch Later functie van op YouTube). Je zal ook content kunnen vinden op basis van wat anderen er van denken, in dingen als “Most Talked About” of “What’s Making People Laugh” (want ja, je zal uiteraard kunnen reageren via die Reaction knoppen en comments, terwijl je kijkt (een beetje zoals tijdens een Live video)) of ook “What Friends Are Watching”.

watch

 

Facebook gaat met Watch dus echt wel de strijd aan tegen Netflix en YouTube. Wat denk jij hier van? Zal je Watch gebruiken? Waarom wel/niet? Laat het weten in de reacties!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Vanaf Nu Kan Je Hashtags Volgen Op Instagram

Geen zin meer om mensen te volgen op Instagram? Dit is dan zeker iets voor jou! …