Home Economie Disney Dropt Netflix in 2019, En Lanceert Eigen Streaming Service

Disney Dropt Netflix in 2019, En Lanceert Eigen Streaming Service

0
Disney

Disney neemt in 2019 afscheid van Netflix!

Slecht nieuws voor alle Netflix gebruikers en Disney fans: Die samenwerking stopt in 2019. Disney kondigde net hun plannen aan om de samenwerking met Netflix stop te zetten en hun eigen streaming service te lanceren in datzelfde jaar.

Deze aankondiging kwam samen met takeover nieuws: Disney betaalt zo’n $1.48 miljard om nog eens 42% aandelen binnen te halen van BAMTech. Vorig jaar kocht het bedrijf al 33% voor $1 miljard, wat Disney nu de grootste aandeelhouder maakt van BAMTech.

Disney CEO Bob Iger vertelde aan CNBC dat het bedrijf een “goede relatie” had met Netflix, maar dat ze toch voor een eigen platform gingen kiezen.

This represents a big strategic shift for the company. We felt that having control of a platform we’ve been very impressed with after buying 33 percent of it a year ago would give us control of our destiny.

2019 is nog even van ons verwijderd. Tijd genoeg om al die Disney content te bekijken, voordat het weg is!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Netflix Groeit Verrassend Harder Dan Verwacht

Netflix doet het goed, zelfs beter dan verwacht. …