Home Tech Alles Wat De HomePod Verklapt Heeft Over De iPhone 8

Alles Wat De HomePod Verklapt Heeft Over De iPhone 8

0
iPhone 8

Vorige week heeft Apple de firmware-files vrijgegeven voor HomePod, de intelligente speaker die in december stap voor stap op de wereld losgelaten wordt. De informatie die developers hebben kunnen vinden in deze files is wel degelijk interessant. En niet alleen omdat er informatie gevonden werd over de HomePod zelf.

Op dit moment weten we al dat de HomePod toegankelijkheidsfeatures zal hebben, voor mensen met een lichamelijke beperking. Ook zal de HomePod een 272 x 340 Multicolor Led-display bevatten en 1GB RAM-geheugen hebben. Op dit moment staat de HomePod geprogrammeerd om enkel de Siri-animatie, een plus- en een min-toets te tonen op zijn display, maar uiteraard kan dit achteraf met een Firmware update uitgebreid worden.

Wat de HomePod echter nog prijs gaf, was een bom aan informatie over een toestel dat iets sneller uit zou moeten komen, en waar we allemaal op wachten. De informatiebom begint met een heel simpel icoontje, verstopt diep in de Firmware.

Tenzij je onder een steen geleefd hebt of nieuw bent op de website (welkom!) weet je dat het bovenstaande icoon heel sterk lijkt op wat we al gezien hebben van de zogenaamde iPhone 8. We hebben het al eerder gehad over de nieuwe iPhone in deze post, en ook in deze. Tot nu toe bleef onze informatie echter beperkt tot geruchten, die soms moeilijk te verifiëren zijn. Het grote verschil hier ligt in het feit dat alle informatie in deze post rechtstreeks van Apple uit komt, verstopt in de Firmware. Dit icoon lijkt te bevestigen dat de geruchten over de vormfactor waar zijn.

Los van de buitenkant werden ook enkele functies gevonden. Zo lijkt de iPhone 8 een vorm van gezichtsherkenning te ondersteunen, maar wordt er voorlopig geen vermelding gemaakt van Touch ID, wat doet vermoeden dat de sensor nog niet klaar is om onder het scherm ingebouwd te worden. De vraag is nog maar of dit betekend dat de sensor naar de achterkant verschuift, of helemaal verdwijnt.

Verder zou de iPhone 8 “Tap To Wake” ondersteunen, een functie die overkomt van de Apple Watch. De status bar, bovenaan het scherm, zou gesplitst worden (logisch vanwege de cutout voor de speaker en de front-facing camera) en mogelijk zelfs dynamisch kunnen zijn. In welke mate dit automatisch gaat gebeuren of door de eindgebruiker kan bepaald worden is niet helemaal duidelijk. De Home Button van de iPhone 8 wordt in de code vermeld als de Home Indicator, en deze zou afhankelijk van de context ook kunnen verdwijnen, bijvoorbeeld bij het afspelen van video’s of het draaien van Apps.

Apple heeft met andere woorden (on)bewust enorm veel informatie de wereld in gekatapulteerd, en het doet ons enkel hopen dat September snel hier is!

Kijk jij uit naar de iPhone 8 na deze informatie?

Laat het weten in de reacties!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Huawei Mate 10 Pro – Beste smartphone van 2017 (Review)

De Huawei Mate 10 Pro is sinds eind november beschikbaar in de winkel (799€) en na een tes…