Home Wetenschap ‘Floating City Project’: Een “Ongereguleerde” Kern van Wetenschappelijk Onderzoek

‘Floating City Project’: Een “Ongereguleerde” Kern van Wetenschappelijk Onderzoek

0
floating city

Een groep Silicon Valley miljonairs hebben het plan om een drijvende stad te maken in Tahiti.

Het klinkt als de start van een sci-fi film of als het spel Bioschock, maar er zijn wel effectief plannen om een drijvende stad te maken. De hoop is om zo boven de wet en regels te zijn van Aardse landen. Het zou wel eens een paradijs kunnen worden voor technologische entrepreneurs en wetenschappelijke innovatie.

The Seasteading Institute werd opericht in 2008 door Peter Thiel (PayPal oprichter) en Patri Friedman (politiek economische theorist). Hun missie is om “establish permanent, autonomous ocean communities to enable experimentation and innovation with diverse social, political, and legal systems.”

De website legt verder uit:

Seasteading will create unique opportunities for aquaculture, vertical farming, and scientific and engineering research into ecology, wave energy, medicine, nanotechnology, computer science, marine structures, biofuels, etc.

De visie is om een platform te bouwen van 50 op 50 meter, op zee. Dat platform zou drie-verdieping hoge gebouwen moeten kunnen ondersteunen, parken bevatten, bureaus en appartementen voor de mensen die er zullen leven. Zo zouden er 250 mensen kunnen wonen op het platform, dat ook hernieuwdbare energie zou aangedreven moeten worden.

De zetting zou nog steeds internationale wetten moeten volgen. Maar het Seasteading Institute hoopt wel zo weinig mogelijk overheidsregels te moeten volgen, vooral die dat “hinderend” zijn voor wetenschappelijk onderzoek.

Peter Thiel vertelt:

Accelerating innovation is rapidly transforming the world: The Seasteading Institute will help bring more of that innovation to the public sector, where it’s vitally needed.

Decades from now, those looking back at the start of the century will understand that Seasteading was an obvious step towards encouraging the development of more efficient, practical public-sector models around the world.

Het Seasteading Institute heeft al een ‘set up agreement‘ (PDF) gemaakt met de French Polysian overheid. Tegen eind dit jaar moeten ze de overheid studies aanleveren over de economische en milieu impact van de drijvende stad. Hierop zal de overheid antwoorden met een passende wetgevingskader.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Disney Researches Werken Aan Vuurwerk Dat Je Kan ‘Voelen’

Blind, maar toch kunnen genieten van vuurwerk? Dat willen researchers bij Disney waarmaken…