Home België Aantal “Facebook-Ontslagen” Stijgt

Aantal “Facebook-Ontslagen” Stijgt

0
facebook

Het Facebook-ontslag is een fenomeen dat steeds vaker tevoorschijn komt. 

Een tweet of een Facebook-post, het is allemaal niet zo privé als dat je zou denken. Een werkgever zou het wel eens kunnen zien. Virginie Vandenbussche, juriste bij HR- en Well-being-partner Attentia zegt: “Wettelijk is er eigenlijk niet zo veel geregeld. Maar op basis van de rechtspraak zijn er toch een aantal richtlijnen.”

Je mag als werknemer op zich misschien wel kritiek hebben op het beleid van je bedrijf, maar tegelijk ben je er in veel gevallen ook het uithangbord van. En als je die kritiek post in een publieke groep, ligt dat toch iets moeilijker.

Ze haalt een recent ontslag boven als voorbeeld:

Hierbij had een kaderlid kritiek geuit via sociale media op het beleid van zijn bedrijf. Dat die persoon kaderlid was, verhoogde zijn geloofwaardigheid. Bovendien was het bedrijf beursgenoteerd, waardoor het lekken van bepaalde info extra gevoelig lag.

Facebook en andere sociale media zijn allemaal niet zo privé, al gaan veel medewerkers daar nog vaak te vaak van uit. Privacy is dus heel belangrijk, wees voorzichtig met wat je allemaal online gooit!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Vanaf Nu Kan Je Hashtags Volgen Op Instagram

Geen zin meer om mensen te volgen op Instagram? Dit is dan zeker iets voor jou! …