Home Review TomTom Bandit: Een Geslaagde Actiecamera Met Knappe Features

TomTom Bandit: Een Geslaagde Actiecamera Met Knappe Features

0

De TomTom Bandit is niet alleen slim, maar ook snel. Met zeven camera modes, waterdicht, click-and-go systeem is dit een knappe actiecamera die vernieuwing brengt met als kers op de taart: Je gefilmde beelden zijn in enkele seconden gemonteerd en klaar om online te delen. 

Het eerste wat je zal opvallen aan de TomTom Bandit is de bijzondere vorm. De design zorgt ervoor dat je de camera gemakkelijk ergens bovenop kan plaatsen, op de zijkant of zelfs onderaan. Handig dus, maar het blijft wel een van de grootste en zwaarste action camera’s dat we gezien hebben.

Opladen van de camera is zeer eenvoudig: je schroeft het toestel uit elkaar om zo het “Batt-Stick” deel rechstreeks in je computer te pluggen (via USB 3.0). Geen last meer van kabels, wat we alleen maar kunnen toejuichen! De Batt-Stick is trouwens ook de plek waar je je micro SD kaart zal moeten insteken. Beelden kan je ook downloaden eenmaal ingeplugd op je computer. Alles draait echt rond snelheid.

Highlights tijdens het filmen

Batterij opgeladen, micro SD kaartje in de Batt-Stick, de app geïnstalleerd (zowel iOS als Android) … Je bent klaar om te vertrekken. Je camera monteren op een fiets is belachelijk simpel dankzij het “Click-And-Go Mounting System”. En vertrekken maar!

Tijdens het filmen kan je op de camera (of via een apart knopje) “Highlights” maken. Deze zorgen er voor dat je gemakkelijk belangrijke momenten kan terugvinden in je clips. Handig, zeker als je een lange opname achter de rug hebt, zo zijn de leukste momenten meteen gevonden en verloopt je montage gemakkelijker.

TomTom Bandit

Monteren in enkele seconden

Het sterkste aan de actiacamera was zeker en vast de vlekkeloze samenwerking met de app (beschikbaar op zowel iOS als Android). Het is dus werkelijk zo dat je gefilmde beelden in enkele seconden gemonteerd kan hebben. Na je opnames kan je, letterlijk, schudden met je toestel om clips in een willekeurige volgorde samen te voegen naar een voorgestelde montage. Hier kan je dan nog de lengte van de clips aanpassen, alsook de volgorde. Tevreden met je montage? Je kan het meteen exporteren naar je toestel en online delen!

Toch liever uitgebreider monteren? Al je clips staan ook op je micro SD kaart. Deze kan je importeren op je computer via de Batt-Stick.

Conclusie

Dat de TomTom Bandit niet gekender is, is een schande. Je kan het meteen gebruiken, werkt vlekkeloos samen met een zeer handige app en belangrijkste van al: De camera is krachtig en filmt knappe dingen! Er zou misschien wel nog iets kunnen gedaan worden aan het stabiliseren van beelden, maar dat is dan ook het enige minpuntje waar ik op kan kopen. Een sterke aanrader!

De test!

Uiteraard gingen we de TomTom Bandit ook eens testen in beeldkwaliteit. Zie hier de video!

Wat denk jij van de TomTom Bandit?

Al gebruikt? Wat denk jij er van? Start het gesprek in de reacties!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Huawei Mate 10 Pro – Beste smartphone van 2017 (Review)

De Huawei Mate 10 Pro is sinds eind november beschikbaar in de winkel (799€) en na een tes…