Home Tech Officieel: Apple Werkt Aan Zelfrijdende Auto’s

Officieel: Apple Werkt Aan Zelfrijdende Auto’s

0
apple

Niet de “Apple Car” of de “iCar”, maar toch eindelijk een bevestiging: Apple werkt wel degelijk aan een zelfrijdende auto.

Tim Cook liet ons weten dat Apple effectief bezig is met zelfrijdende auto’s in een interview met Bloomberg.

We’re focusing on autonomous systems. It’s probably one of the most difficult AI projects to work on. Autonomy is something that’s incredibly exciting for us and we’ll see where it takes us.

Niet “Apple Car”, maar dat is ok. Toch is dit zo wat het slechts behouden geheim aller tijden te Solicon Valley. Apple’s autonoom rijprogramma, genaamd “Project Titan”, kwam al eerder aan het licht in 2014. Toen schakelde Apple meer dan 1000 engineers in om tegen het succes van Tesla en Google in te gaan. Maar tegen 2016 zijn de meeste van deze mensen wel gestopt met werken aan dit project.

Volgens Tim Cook zijn “stijgende kosten” en “technische uitdagingen” de reden dat Apple laat is op het feestje van zelfrijdende auto’s. Maar vanaf heden start Apple een partnership met zoals Lexus.

Verder liet Cook niet weten hoe de auto er zou uitzien. Misschien een Lexus bestuurd via Siri en een iPad? En zou de HomePod ook geintegreerd worden in de auto? Allemaal vragen waar we hopelijk binnenkort een antwoord op krijgen!

Bekijk hier het interview:

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Huawei Mate 10 Pro – Beste smartphone van 2017 (Review)

De Huawei Mate 10 Pro is sinds eind november beschikbaar in de winkel (799€) en na een tes…