Home Tech Nieuwe Onderdelen, Patenten, Rapporten & Renders Brengen De iPhone 8 Dichter Dan Ooit!

Nieuwe Onderdelen, Patenten, Rapporten & Renders Brengen De iPhone 8 Dichter Dan Ooit!

0

De buzz van WWDC is nog maar net gaan liggen, maar in de laatste weken is er nog enorm veel informatie verschenen rond de zogenaamde iPhone X, 8, Edition, whatever it’s called. Toppunt: nieuwe renders die iOS 11 samen laten komen met het design van de geruchten. Laat ons even samenvatten wat we onlangs te zien kregen.

Nieuwe onderdelen

Het was Reditor Kamikasky die enkele dagen geleden deze shots deelde. Volgens hem werden ze doorgestuurd door een vriend van hem die in de industrie werkt. Chinese fabrikanten zouden deze parts vorige week ontvangen hebben. Ze tonen echter niet alleen het frame van de zogenaamde iPhone 8, maar ook de 7S en de 7S Plus. Als deze leaks “the real deal” zijn dan zal op de iPhone 8 geen fysieke Touch ID-sensor vooraan of achteraan te vinden zijn, wat de deur wagenwijd open zet voor een Touch ID-sensor die in het scherm zelf verwerkt zit, al kan Apple mogelijk nog een troef achter de hand hebben. Later meer daarover. Verder zien we een prachtig groot display waarbij de enige noemenswaardige rand bovenaan te zien is, en een glazen achterkant, die draadloos opladen mogelijk zou kunnen maken.

Ook de iPhone 7S en 7S Plus, waarvan eerder gedacht werd dat het gewoon een betere versie ging worden van de huidige flagship-modellen, lijken enkele grote updates te mogen verwachten. Aan deze onderdelen is de meest noemenswaardige dat ook deze toestellen een glazen achterkant zouden kunnen krijgen, wat ook hier kan wijzen op draadloos opladen. Het is de eerste keer dat we een goed beeld krijgen op deze onderdelen, en de vraag is natuurlijk of deze onderdelen ook het uiteindelijke product voorstellen. Apple probeert elk jaar namelijk verschillende versies van toekomstige toestellen uit, elk met zijn eigen kenmerken.

Nieuwe patenten

We hadden het net al even over de home-button. Aangezien in de bovenstaande onderdelen geen home-button te zien is lijkt het een zekerheid dat de Touch ID-Sensor in het scherm zal verwerkt zitten. Apple, echter, heeft mogelijk nog steeds een back-up achter de hand in de vorm van dit patent uit 2015, dat recent verschenen is.

Wat we hier zien is een Touch ID-Sensor die verwerkt zou kunnen worden in de Power-button. Indien Apple deze technologie effectief kan toepassen lost dit mogelijk zelfs alle zorgen op. Het zal nog even afwachten worden eer we weten welke optie Apple verkiest, al vinden we dit in ieder geval een beter compromis dan de sensor aan de achterkant te plaatsen.

Nieuwe rapporten

De CEO van Wistron, de fabrikant die voor Apple iPhones produceert in India, heeft in een persconferentie op woensdag bevestigd dat minstens één toekomstige iPhone zou beschikken over draadloos opladen én waterdichte behuizingen. Wat er juist verstaan wordt onder “waterdicht” is echter vaag. Verwacht wordt dat de waterproofing zal verbeteren, maar in welke mate is nog niet bekend. Ook is het opvallend dat de CEO in de persconferentie sprak over de nieuwe 5.5″ iPhone die later dit jaar zou uitkomen, wat zou wijzen naar de iPhone 7S Plus en niet de iPhone 8, die een schermafmeting van 5.8″ zou krijgen. Uiteraard verwachten we dat wat nieuw zal zijn in de 7S-reeks ook aanwezig zal zijn in de iPhone 8. Ook hier telt “Wait and see”.

Nieuwe renders

En oh, wat zijn ze mooi. iDrop News heeft renders ontwikkeld die de hardware van de geruchten combineert met de recent aangekondigde software-features in iOS 11. Wat vooral opvalt is hoezeer iOS 11 tot zijn recht komt in deze volgende generatie iPhone. Enkel en alleen hiervoor ga ik iets zeggen wat ik nooit dacht te zeggen: Laat de zomer maar snel voorbij zijn. Ik kan niet wachten tot al deze geruchten tot hun recht komen in de volgende generatie iPhone.

Wat vind jij van de renders en leaks?

Spreekt het je aan of net helemaal niet? Laat het zeker weten in de comments!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Huawei Mate 10 Pro – Beste smartphone van 2017 (Review)

De Huawei Mate 10 Pro is sinds eind november beschikbaar in de winkel (799€) en na een tes…