Home Film & Televisie Krijgt “Class” Een Tweede Seizoen, Of Toch Niet?

Krijgt “Class” Een Tweede Seizoen, Of Toch Niet?

0
Class

Het zou wel eens kunnen dat we toch een tweede schooljaar meemaken de Doctor Who spinoff “Class“.

De spinoff genaand Class is de zoveelste poging om de populariteit van de hitshow Doctor Who te doen stijgen. Het eerste seizoen is al even ten einde voor Europese kijkers maar nu ook in Amerika is de show afgelopen met nog geen woord van een tweede seizoen. De toekomst van de show is nog volledig open.

Helaas, volgens TV Series Finale, zijn de kijkcijfers van Class een zware teleurstelling. Seizoen 1 had een gemiddelde van maar 0.3 miljoen kijkers per aflevering, op zowel BBC (UK) als op BBC America. En toch werd tot op heden de show nog niet gecancelled.

Als het het aan Steven Moffat (huidige showrunner van Doctor Who) dan zouden we de hoop voor seizoen twee nog niet moeten verliezen. Hij legt uit aan Digital Spy:

We don’t know about that right now, [but] we would love to get more Class made. We’re in a different world now of how television works […] Wait and see what’s going to happen.

Ook maker van Class, Patrick Ness, geeft niet op. Hij vertelde aan Inverse:

There has been no decision made on Season 2, despite tabloid reports to the contrary.

Patrick Ness verlaat het schip

Maar toen! Op zondag werd het nieuws gedeeld dat Patrick Ness de show verlaat. Als reden werd er gegeven de manier van uitzenden en filming, en ook de lage kijkcijfers. De dag ervoor verduidelijkte de officiele Class Facebook pagina nog dat de show niet officieel gecancelled was. Het zou kunnen dat de BBC een nieuwe showrunner zoekt voor Class, om zo een verse start te nemen in het mogelijke tweede seizoen. Only time will tell!


Hoe je het ook draait of keert, het is alvast duidelijk dat Class niet een fanbase heeft kunnen vastgrijpen desondanks de gelijkenissen met Doctor Who. En dat brengt ons naar de vraag:

Wil jij een tweede seizoen zien van Class?

Waarom wel/niet? Start het gesprek in de reacties!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Filmwereld Door Elkaar Geschud: Disney Neemt Fox Over

Het is een belangrijke dag vandaag in de entertainmentwereld. Disney heeft Fox Entertainme…