Home Film & Televisie Doctor Who: “The Lie Of The Land” Tackelt Fake News

Doctor Who: “The Lie Of The Land” Tackelt Fake News

0
The Lie Of The Land

Seizoen 10 van Doctor Who tackelt verschillende sociale, politieke en culturele problemen. De nieuwste aflevering, “The Lie of The Land”, is daar weer een knap voorbeeld van.

Opgelet! Dit artikel bevat spoilers uit de Doctor Who aflevering “The Lie Of The Land” (seizoen 10, aflevering 8)!

In de eerste twee afleveringen van de drie-delige saga rond the Monks kregen we te zien dat ze knap simulaties kunnen ontwikkelen die echt aanvoelen. Een hele planeet de verkeerde richting inleiden is een koud kunstje en in het laatste deel, “The Lie Of The Land”, krijgen we te zien hoe een wereld geleidt door the Monks er uit ziet.

De eerste twintig minuten van de aflevering krijgen we een fantastisch maar grillig beeld van hoe een fascistische staat er uit zou zien. Propaganda links en rechts dat toont hoe vredevol the Monks wel niet zijn, dat zelfs gemaakt werd The Doctor (Peter Capaldi) zelf. We krijgen ook te zien hoe the Monks een kleine woonst binnenvallen en een vrouw arresteren met als reden: niet volledig gebrainwashed te zijn.

Het avontuur gaat van start van zodra Bill Potts (Pearl Mackie) en Nardole (Matt Lucas) elkaar vinden in de chaos en op zoek gaan naar the Doctor. Eindelijk komen we te weten dat the Doctor niet aan de kant van the Monks staat maar alleen maar alsof doet. De manier waarop is wel … uitbundig, aangezien hij bijna regenerate om zijn punt duidelijk te maken. (Was dat nodig? Nee, maar het zorgde wel voor een gigantisch “WTF” moment in de trailer, nietwaar?) De speech die hij geeft voor zijn bekentenis van alsof doen is wel hartverscheurend, koud en hard. Het enige wat Bill er op kon antwoorden was een zachte “no” en een blik vol onbegrip.

Na deze scene volgt de aflevering een vrij traditioneel pad, maar wel eerst nog eens langs Missy, die blijkbaar het antwoord kent op de huidige situatie. The Monks stralen een signaal uit dat er voor zorgt dat iedereen gebrainwashed wordt, en deze moet onderbroken worden. Bill beslists om zichzelf op te offeren, aangezien het haar schuld is the Monks er eigenlijk zijn.

Het laatste gesprek tussen the Doctor en Bill is wel eentje voor de “best of” momenten. The Doctor die laat weten dat het “really annoying” is dat de mensheid maar niet leert uit hun eigen fouten. Maar hij laat ook weten dat het vanwege mensen is als Bill dat hij ervoor kiest om deze planeet te bewaken. Een mooi moment om “The Lie Of The Land” mee af te sluiten.

Next Time: Old-school badies return!

De volgende aflevering, “Empress Of Mars”, verschijnt op 10 juni op BBC.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Filmwereld Door Elkaar Geschud: Disney Neemt Fox Over

Het is een belangrijke dag vandaag in de entertainmentwereld. Disney heeft Fox Entertainme…