Home Film & Televisie Doctor Who: “Empress Of Mars” is een Klassieke 70’s Throwback Aflevering

Doctor Who: “Empress Of Mars” is een Klassieke 70’s Throwback Aflevering

0
Empress of Mars

De nieuwste Doctor Who aflevering “Empress Of Mars” is een klassieke one-off Doctor Who avontuur, geschreven door Mark Gatiss.

Opgelet: Dit artikel bevat spoilers uit de Doctor Who aflevering “Empress of Mars”! (Seizoen 10, aflevering 9)

Mark Gattis is al lang een die-hard Doctor Who fan en het was met veel enthousiasme dat het de Ice Warriors terug bracht. Dit in, nogmaals, een zeer sociale kwesties geladen aflevering, wat we al vaker gezien hebben dit seizoen. Gattis gooit er meteen de vraag bij op: Gewoon omdat je in een (deze keer, het Britse-)rijk leeft, maakt dat automatisch dat je kant de juiste kant staat?

Empress of Mars
© BBC/BBC Worldwide – Photographer: Jon Hall

In deze nieuwe aflevering gaan we daar op in, dat in een zeer 1970 Doctor Who manier van schrijven. Er zijn knipogen naar tal van Jon Pertwee momenten, wat niet moeilijk is aangezien zijn Doctor het vaker tegen de Ice Warriors te doen had.

“Empress of Mars” gaat niet enkel over British Imperialism, al ligt het er wel dik op. We volgen in het begin even de Ice Warrior genaamd “Friday”. Hij helpt een Britse kolonie met graven naar goud en edelstenen op Mars, maar dat blijkt een front te zijn om zijn Ice Warrior Queen te vinden, wakker maken en hun rijk te herlanceren. Het feit dat we nog eens een klassieke Who alien te zien krijgen in deze soort van horror en creepy omgeving was fijn. De “onderliggende” boodschappen waren misschien soms iets te hard in het gezicht, maar op zich stoorde het niet zo. Wat wel fijn was, was de harde F-U van Gattis, die er voor zorgt dat de Queen “Sleep No More” roept als ze haar kolonie wakker maakt. Hard, Gattis, dat was hard.

Next Time: Schotland!

De volgende aflevering, “The Eaters Of Light”, is te zien op 17 juni, op BBC.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Filmwereld Door Elkaar Geschud: Disney Neemt Fox Over

Het is een belangrijke dag vandaag in de entertainmentwereld. Disney heeft Fox Entertainme…