Home België Directie De Lijn Kan Staking Niet Tegenhouden. Wat Nu Voor Rock Werchter?

Directie De Lijn Kan Staking Niet Tegenhouden. Wat Nu Voor Rock Werchter?

0
Rock Werchter

Na overleg gaat de staking bij De Lijn toch door. Dit kan voor zware hinder zorgen voor Rock Werchter.

De laatste poging om de directie en de vakbonden tot een verzoening te brengen is niet gelukt. De aangekondigde staking gaat dus door. Chauffeurs van De Lijn die het werk willen neerleggen mogen zelf op één van de vier stakingsdagen kiezen. Deze zijn vrijdag, zaterdag, zondag en maandag. ADLVB-topman, Eric Quisthoudt, vertelt:

Het praten is voorbij. Nu gaat al onze aandacht naar de staking van vrijdag tot en met maandag.

Met andere woorden: De komende vier dagen best niet al te veel rekenen op De Lijn, want je zal waarschijnlijk wel hinder tegenkomen.

Hoe up to date blijven?

Let wel op: Vanaf nu zaterdag begint de zomervakantie. Dat betekent dat de dienstregeling ook nog eens veranderd, naar die voor de schoolvakanties. De Lijn heeft laten weten dat ze hun website, delijn.be, zo goed mogelijk up to date zullen houden. Zo zullen ze er voor zorgen dat alles zo duidelijk mogelijk blijft rond welke bussen en trams die al dan niet rijden.

Wat nu met Rock Werchter?

Volgens de directie van De Lijn zou het vervoer van en naar Rock Wercher zoals gepland verlopen. Die lijnen worden bemandt door chauffeurs die zich al lang op voorhand als vrijwilliger hadden opgegeven. De directie legt uit dat deze chauffers zijn vaak zeer gemotiveerd voor deze ritten, mede vanwege de jonge en vrolijke bende.

Niet al te veel hinder voor Rock Werchter dus, volgens zowel Quisthoudt als De Lijn-topman Roger Kesteloot. Maar Leuvense ACOD-vakbondsecretaris Ronnie Danckaert spreekt dat wel tegen:

Ik weet natuurlijk niet waar men de chauffeurs gaat proberen te vinden om die extra bussen te doen rijden. Maar uit de signalen die ik tot dusver opgevangen heb, ben ik ervan overtuigd dat de vierdaagse staking in Vlaams-Brabant massaal opgevolgd zal worden.

Best dus toch zeker delijn.be in de gaten houden!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Nieuw Vervoersplan Van NMBS Is Er! Wat Verandert Er Allemaal?

Goed nieuws! Vanaf vandaag gaat het nieuwe vervoersplan van de NMBS van start.  …