Economie

Binnenkort Geen Eurocenten Meer in Italië

eurocenten

Italië schaft de eurocenten af.

De Italiaanse parlementscommissie heeft dit weekend beslitst: Vanaf 1 januari 2018 geen 1 en 2 eurocent munten meer in Italië. Dat betekent dat prijzen van producten en diensten correct zullen moeten afgerond worden, of tot op 5 eurocent.

Het voorstel werd ingediend door ex-premier Matteo Renzi en de centrumlinkse Democratische Partij. Als reden gaven ze aan dat de kosten voor een muntstuk van 1 eurocent eigenlijk 4,2 eurocent zou zijn, en voor een muntstuk van 2 eurocent zou dit 5,2 eurocent zijn. Ook zijn deze kleine muntstukken nooit welkom in parkeermeters of automaten.

In België blijven de centen nog in omloop. Sinds januari 2016 mogen handelaars in ons land bij elektronische betalingen het bedrag van de aankoop afronden naar 0 of 5 eurocent. Maar deze mogelijkheid wordt door de grote meerdereheid van de handelaars nog altijd niet gebruikt.

Klik hier om het gesprek te starten, plaats een reactie!

Plaats een Reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Terug