Wetenschap

Bakstenen Huisjes Bouwen op Mars? Het Kan!

Mars
© Brian J. Chow en Yu Qiao

Wetenschappers bevestigen: Het moet mogelijk zijn om bakstenen te maken van de bodem van Mars!

Bouwmateriaal verplaatsen van Aarde naar Mars is nogal moeilijk, maar dat blijkt geen probleem meer te zijn. Een manier werd ontdekt om bakstenen op Mars zelf te maken. Wetenschappers van de Universiteit van Californië stellen hun product voor in het vakblad Scientific Reports.

Het onderzoek verliep op materiaal dat sterk op de Martiaanse bodem zou lijken. Een rode steen werd gemaakt onder hoge druk, die sterker is dan gewapend beton. Als bindend ingrediënt in de steen werd er ijzeroxide gebruikt, de stof die Mars een “rode planeet” maakt.

De wetenschappers benadrukten dat er geen andere materialen werden toegevoegd om de baksteen te maken. Het is wel mogelijk om te doen, om zo andere bouwonderdelen te maken.

Klik hier om het gesprek te starten, plaats een reactie!

Plaats een Reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Terug